Logos Multilingual Portal

Select Language

a b c ç d e ë f g h i j k l m n o p q r s t u v x z

banka është një vend ku të japin para hua vetëm nëse arrin të dëshmosh që nuk të duhen
Bob Hope
banka është vendi ku të japin borxh një çadër kur është kohë e mirë dhe ta kërkojë që t'ua kthesh kur fillon shiu
Robert Frost
bashkëbisedimi është i frytshëm vetëm ndërmjet shpitërave që duan të konsolidojnë pavendosmërinë e tyre
Emil Cioran
bashkohemi dhe do të jemi të pamposhtur
Simon Bolivar
Berlusconi është një prej atyre sëmundjeve që kurohen me vaksinë. Për t'u shëruar nga Berlusconi duhet një injeksion i mirë Berlusconi
Indro Montanelli
besnikëria është arti i të tradhëtuarit vetëm me mendim
Décoly
besoj plotësisht se revolucioni është burimi i të drejtës
Fidel Castro
besoj që me kalimin e kohës të meritojmë që të mos ekzistojnë qeveritë
Jorge Luis Borges
besoj vetëm tek statistikat që kam manipuluar
Winston Churchill
besojmë se jemi një vend, në të vërtetë jemi diçka më shumë se një pejsazh
Nicanor Parra
besojmë vetëm tek ajo që shikojmë. Prandaj që kur ekziston televizioni besojmë tek gjithçka
Dieter Hildebrandt
bigamia do të thotë të kesh një burrë tepër, monogamia gjithashtu
Erica Jong
bindja është një ves të cilit është komode t'i besosh
Don Lorenzo Milani
bindja ime: të kërkoj të vërtetën tek jeta dhe jetën tek e vërteta
Miguel de Unamuno
borxhi shtetëror është aq i madh sa të kujdeset për vetvehten
Ronald Reagan
bota duhet të qeshë më shumë, por pasi të ketë ngrënë
Mario Moreno (Cantinflas)
bota është amëtare për burrat dhe maskiliste për gratë
Belén Sánchez
bota është një burg ku është më mirë të jesh në qeli izolimi
Karl Kraus
bota është një kafaz të krisurish
Tommaso Campanella
bota ka strukturën e gjuhës dhe gjuha ka formën e mendjes
Eugenio Montale
bota ndahet në ata që nuk flenë sepse kanë uri dhe ata që nuk flenë sepse kanë frikë nga ata që kanë uri
Paulo Freire
bota nuk është e vërtetë, por është reale
Fernando Pessoa
bota nuk është një spektakël, por një fushë beteje
Giuseppe Mazzini
bota përparon nëpërmjet realizimit të gjërave që mendohen të pamundura
André Maurois
brenda çdo njeriu cinik, ekziston një idealist i zhgënjyer
George Carlin
bukuria është në sytë e atij që shikon
Anonymous
bukuria u duhet grave për t'u dashur nga burrat, mëndjelehtësia për të dashur burrat
Coco Chanel
burokracia është një mekanizëm gjigand i administruar nga xhuxhë
Honoré de Balzac
burrat i kanë reflekset të ngadalta, në përgjithësi u duhen disa breza për të kuptuar
Stanislaw Jerzy Lec
burrat janë dashnorë shumë të mirë, kryesisht kur tradhëtojnë gratë
Marilyn Monroe
burrat janë gjithmonë të sinqertë. Thjesht ndryshojnë sinqeritetin, kjo është e gjitha
Tristan Bernard
burrat me pak fjalë janë më të mirët
William Shakespeare
buzëqeshja është distanca më e shkurtër mes dy personash
Víctor Borge