Logos Multilingual Portal

Select Language

a b c ç d e ë f g h i j k l m n o p q r s t u v x z

pa kujtesë njeriu nuk do të dinte asgjë dhe nuk do të dinte të bënte asgjë
Giacomo Leopardi
pa para dhe pa kohë fantazia përfundon në një ëndërr kalimtare që nuk mund të bëhet vepër
Charles Baudelaire
pa Sadamin bota është përmirësuar. Si do të ishte pa Bushin?
Anónimo
pacifistët janë si delet që besojnë se ujku është vegjetarian
Yves Montand
padituria është nëna e lumturisë dhe e ngazëllimit seksual
Giordano Bruno
paga e drejtuesit më të lartë të një korporate të madhe nuk është një çmim tregu për arritjet. Zakonisht është një gjest personal mirënjohje nga individi për vetveten
John Kenneth Galbraith
pak shohin se si jemi, por shumë shohim atë që shtihemi se jemi
Niccolò Machiavelli
paprekshmeria eshte per padenueshmerine aq e nderuar sa dhe nje burre i nderuar
Giacomo Casanova
paqja e vetme e pandërprerë dhe e qëndrueshme midis një burri dhe gruas së tij është, pa dyshim, ndarja
Lord Chesterfield
paqja nuk është dhuratë që Zoti u bën njerëzve, është një dhuratë njerëzit i bëjnë vetvehtes
Elie Wiesel
paqja nuk është mungesa e luftës : është një virtyt, një gjëndje shpirtërore, një predispozicion për të mirë, për besim, për drejtësi
Baruch De Spinoza
paradigma e marrëzisë - paratë e shndërrojnë besnikërinë në tradhti, dashurinë në urrejtje, urrejtjen në dashuri, virtytin në ves, vesin në virtyt, shërbëtorin në padron, padronin në shërbëtor, marrëzinë në zgjuarsi dhe zgjuarsinë në marrëzi
Karl Marx
paraja është shërbëtor i mirë, por padron i keq
Alexander Dumas
parathënia është pjesa më e rëndësishme e librit. E lexojnë bile edhe kritikët
Philip Guedalla
parimi i edukimit është predikimi nëpërmjet shembullit
Anne-Robert-Jacques Turgot
pasi një politikan nuk e beson kurrë atë që thotë, habitet kur të tjerët e besojnë
Charles De Gaulle
pasqyra e vërtetë e arësyetimeve tona është rrjedha e jetës sonë
Michel de Montaigne
pasuria e të varfërve janë fëmijët, ndërsa ajo e të pasurve janë prindët
Massimo Troisi
patat i ngrohin vezët në heshtje. Ndërsa pulat gërthasin si të marra. Cili është rezultati? Që të gjithë njerëzit hanë vezë pule
Henry Ford
patatet e fërguara janë një prej krijimeve më shpirtërore të gjenisë pariziane
Maurice Edmond Sailland dit Curnonsky
patriotizmi është besimi se vendi yt është mbi të gjithë të tjerët sepse ti ke lindur atje
George Bernard Shaw
pë ata që nuk mendojnë është e këshillueshme të rendisin mirë paragjykimet herë pas here
Luther Burbank
pena është gjuha e shpirtit
Miguel de Cervantes
pengesa më e madhe në kuptimin e një vepre arti, është dëshira për ta kuptuar
Bruno Munari
për armiqtë ligji aplikohet, për miqtë interpretohet
Giovanni Giolitti
për çdo gjuhë që zhduket, ikën me të dhe imazhi i njeriut
Octavio Paz
për çdo problem të ngatërruar ekziston një zgjidhje e thjeshtë. Që është e gabuar
H.L. Mencken
për disa komunistë, nëse je antikomunist, të quajnë menjëherë fashist. Kjo është e pakuptueshme; është si të pohosh se po të mos jesh katolik je mormon
Jorge Luis Borges
për fat të keq në moshën tetëdhjetëvjeçare mund të jesh i dashuruar. Në fakt shkruaj pikërisht për ta hequr mendjen nga dashuria
Jorge Luis Borges
për fat të keq sot, në skenën e botës, ne perëndimorët jemi njëkohësisht protagonisët dhe spektatorët e vetëm, e kështu, nëpërmjet televizioneve dhe gazetave tona, dëgjojmë vetëm arësyet tona, provojmë vetëm dhimbjet tona
Tiziano Terzani
për një kandidat është e rrezikshme të thotë gjëra që njerëzit mund t'i mbajnë mend
Eugene Joseph McCarthy
për pjesën më të madhe të njerëzve eksperienca është si dritat e kiçit të anijes që ndriçojnë vetëm atë që lëmë pas
Samuel Taylor Coleridge
për shumë gra, rruga më e shkurtër drejt përsosmërisë është butësia
François Mauriac
për të qenë anëtar i papërlyer i një tufe, para së gjithash duhet të jesh dele
Albert Einstein
për të qenë i përkryer i mungonte vetëm një difekt
Karl Kraus
për të toleruar ekzistencën gënjejmë e kryesisht gënjejmë vetvehten
Elena Ferrante
perandoria britanike ka lindur si rrjedhojë e dëshpërimit të brezash të tërë anglezësh që kanë bredhur botën në kërkim të ushqimit për të qënë
Bill Marsano
përdorimi është shkaku i vetëm që i bën fjalët të mira, të vërteta, të ligjshme, fjalë të një gjuhe
Alessandro Manzoni
përgjatë rrugës së mënçurisë, hapi i parë është heshtja; i dyti, dëgjimi; i treti, kujtimi; i katërti, praktikimi, i pesti, mësimi i të tjerëve
Solomon Ibn Gabirol
përgjegjësi i botimeve është ai që ndan drithin nga byku dhe fut në shtyp bykun
Adlai Stevenson
përgjithësisht njerëzit besojnë lehtë tek ajo që dëshërojnë
Caius Iulius Caesar
përgjithsisht them gjithmonë atë që mendoj në të vërtetë. Por sot ky është një gabim i madh sepse rrezikohesh të të keqkuptojnë
Oscar Wilde
periudha më e begatë e pesimizmit është njëzetenjë vjeç pak a shumë, kur bëhet përpjekja e parë për të kthyer ëndrrat në realitet
Heywood Broun
përkthimet (si gratë) janë rrallë besnike, nëse janë disi tërheqëse
Roy Campbell
përkthimi është forma më e thellë e leximit
Gabriel García Márquez
përkthimi i letërsisë është si seksi : më mirë ë flitet më pak e të bëhet më mirë
Andrea Casalegno
përkthyes : ai që i lejon dy personave që flasin gjuhë të ndryshme që të kuptohen. Duke i përsëritur njërës dhe tjetës palë atë që i vjen mirë të kenë thënë
Ambrose Bierce
përkthyesit janë kuajt tërheqës të kulturës
Aleksandr Pushkin
përkthyesit janë si piktorët e portreteve – mund ta zbukurojnë kopjen por gjithmonë duhet t’i ngjajë origjinalit
Elie Fréron
përpara parashikimeve do të hapen bulevarde për njeriun e lirë i cili do t’i përshkojë për të ndërtuar një shoqëri më të mirë
Salvador Allende
përpara së gjithash emocioni! Vetëm më pas kuptimi
Paul Gauguin
përpara se të ndërroni ide, sigurohuni ta keni një
Albert Brie
përprarimi i vendeve në zhvillim është i lidhur me çmilitarizimin
Oscar Arias
personalisht jam gjithnjë i gatshëm të mësoj, megjithëse jo gjithmonë më pëlqen të më japin mësim
Winston Churchill
personat e qytetëruara nuk mund të plotësojnë tërësisht instiktet e tyre seksuale pa dashuri
Bertrand Russell
personat që mashtrohen më lehtë jemi vetë ne
Edward Bulwer-Lytton
përveç disa njerëzve, të gjitha kafshët kanë shpirt
Anónimo
përvoja është krehëri që na jep jeta kur mbetemi pa flokë
Judith Stern
përvoja është një flakë që nuk mund të ndriçojë përveç se duke djegur
Benito Pérez Galdós
pesimizmi ka lidhje me inteligjencën, optimizmi me vullnetin
Antonio Gramsci
Pikaso është piktor, edhe unë; Pikaso është spanjoll, edhe unë; Pikaso është komunist, as unë
Salvador Dalí
piktor është ai që pikturon atë që shet. Artist është ai që shet atë që pikturon
Pablo Picasso
pjesa më e madhe e njerëzve më mirë vdes se sa të mendoje, e shumë bëjnë pikërisht kështu
Bertrand Russell
pjesa më e madhe e njerëzve nuk dò të notojë përpara se të mësojë të notojë
Hermann Hesse
planet e tij ishin, siç i thonë, absolutisht të respektueshme: kjo është t’i vjedhësh pasurinë një zonje nëpërmjet martesës
Henry Fielding
po deshe një tabllo të së ardhmes, imagjino një çizme që shkel një fytyrë njeriu, përgjithmonë
George Orwell
po deshe ta bësh Zotin të qeshë, tregoji projektet e tua
Blaise Pascal
po ekonomisë së tregut, jo shoqërisë së tregut
Lionel Jospin
po mësojmë nga një eksperiencë e hidhur se organizmi që shkatërron mjedisin e tij shkatërron vetveten
Gregory Bateson
po të duhej të studioheshin të gjitha ligjet, nuk do të mbetej kohë për t'i shkelur
Johann Wolfgang von Goethe
po të ishim të zotët të bashkoheshim...sa e bukur dhe e afërt do të ishte e ardhmja
Ernesto Che Guevara
po të jetosh mjaft gjatë do të shohësh se çdo fitore kthehet në një humbje
Simone de Beauvoir
po të keni besim tek vetvetja, krijoni besim edhe tek të tjerët
Johann Wolfgang von Goethe
po të kërkojmë domethënien dhe vlerën e jetës, jemi të sëmurë
Sigmund Freud
po të mund të shkruaja bukurinë e syve të tu
William Shakespeare
po the të vërtetën, duhet pastaj të mos kujtosh asgjë
Mark Twain
poetët janë ata që kanë ruajtur sytë e tyre prej fëmije
Alphonse Daudet
poeti e kupton natyrën më mirë se shkencëtari
Novalis
poeti ështi ai princi aristokrat i reve që shpërfill furtunën dhe qesh me harkëtarin: më pas, në mërgimin e tij në tokë, mesh përqeshjeve, nuk arrin të ecë me flatrat e tij prej gjigandi
Charles Baudelaire
poezia është arti i futjes së detit në një gotë
Italo Calvino
poezia është bashkimi i dy fjalëve që nuk mendohet se mund të bashkohen dhe që formojnë diçka si një mister
Federico García Lorca
poezia i shton jetë jetës
Mario Luzi
poezia më duhet për të shprehur atë që nuk mund të thuhet
José Hierro
politika është çështje ekuilibri mes atyre që duan ë hyjnë dhe atyre që nuk duan të dalin
Jacques-Benigne Bossuet
politika është departamenti i spektaklit të industrisë
Frank Zappa
politika është luftë pa gjakderdhje, ndërsa lufta është politikë me gjakderdhje
Mao Zedong
politika nuk drejtohet nga morali, por nuk vete gjekundi dhe pa moral
André Malraux
politika nuk është arti i së mundshmes. Ajo ka si bazë zgjedhjen midis katastrofikes dhe të pakëndshmes
John Kenneth Galbraith
politikanët flasin për partitë e tyre; e partië nuk gabojnë kurrë, nuk kanë gabuar kurrë dhe nuk do të gabojnë kurrë
Walter Dwight
politikani është akrobat : mbahet në ekuilibër duke thënë të kundërtën e asaj që bën
Maurice Barrès
politikani mendon për zgjedhjet e ardhshme, statisti për brezat e ardhshëm
Otto von Bismarck
pra ju besoni se Zoti i mirë është katolik?
Georg Christoph Lichtenberg
prano se ka aq gramakitane sa dhe gramatikane, bile dhe me shume
Desiderius Erasmus von Rotterdam
problemet më të vështira për njeriun fillojnë kur është në gjëndje të bëjë sipas kokës së vet
Thomas Henry Huxley
problemi me të qenit i përpiktë është se atje s’ka asnjë që ta vlerësojë
Franklin P. Jones
prona është kurth: çka mendojmë se e kemi pronë, në të vërtetë na ka pronë
Alphonse Karr
propaganda është ajo degë e artit të gënjeshtrës nëpërmjte së cilës gati mashtrohen miqtë pa mashtruar aspak armiqtë
Frances Cornford
proverbi është një fjali e shkurtër e bazuar në një përvojë të gjatë
Miguel de Cervantes
pse duhet të kujdesem për pasardhësit? Çfarë kanë bërë pasardhësit për mua?
Groucho Marx
pse natyra ka krijuar njeriun? Për të treguar se është aq e madhe sa mund të bëjë gabime ose thjesht nga padituria
Jackson Holbrook
pse të kesh frikë vdekjen? Eshtë aventura më e madhe e jetës
Charles Frohman
pse të përdoren fjalët e mëdha? Kanë aq pak kuptim
Oscar Wilde
pse të përsëritësh gabimet e vjetra, kur ka kaq shumë gabime të reja për të bërë?
Bertrand Russell
pse vriten persona që kanë vrarë? Për të treguar që vrasja është e gabuar?
Norman Mailer
psikiatri është njëri që ju bën gjithë ato pyetje të shtrenjta, po ato që gruaja jua bën falas
Joey Adams
puna është më pak e mërzitshme se argëtimi
Charles Baudelaire
puna është rifuxhio për ata që nuk kanë ç'të bëjnë
Oscar Wilde
puna jonë e madhe dhe e lavdishme është të jetojmë siç duhet. Mbretërimi, mbledhja e thesareve, ndërtimi, janë të gjitha budallallëqe
Michel de Montaigne
puna largon prej nesh tre të këqija të mëdha : mërzinë, vesin dhe nevojën
Voltaire
puna shkurton ditët dhe zgjat jetën
Denis Diderot
pushtetin e vërtetë e kanë në dorë ata që zotërojnë masmediat
Licio Gelli
puthja është një mënyrë e gjeniale për të evituar që të dashuruarit të thonë tepër budallallëqe
Alessandro Morandotti
pyet veten nëse je i lumtur, dhe nuk do të jesh më
John Stuart Mill