Logos Multilingual Portal

Select Language

a b c ç d e ë f g h i j k l m n o p q r s t u v x z

jam ateist, shyqyr Zotit
Luis Buñuel
jam i rrethuar nga priftërinj që përsërisin pa fund se mbretëria e tyre nuk është në këtë botë, e ndërkohë fusin në dorë gjithçka që të munden
Napoleon Bonaparte
jam me siguri i çmëndur, por edhe po të mos jem as të tjerët nuk duhet të jenë të lirë
George Bernard Shaw
jam optimist mbi të ardhmen e pesimizmit
Jean Rostand
jam pjesë e gjithçkaje që kam hasur në rrugën time
Alfred Tennyson
janë më të shumtë ata që vdesin duke u arratisur se sa ata që vdesin në betejë
Selma Lagerlöf
janë zhvilluar kura për të cilat nuk njihen sëmundjet
Ronald Reagan
jemi ajo ç'ka bëjmë për të ndryshuar ç'ka jemi
Eduardo Galeano
jemi ajo ç'ka bëjmë vazhdimisht
Aristotle
jemi ajo ç'ka hamë
Ludwig Feuerbach
jemi prej të njëjtës lëndë me të cilën thuren ëndrrat
William Shakespeare
jemi të gjithë amatorë. Jeta është kaq e shkurtër sa nuk lejon nivel më të mirë
Charlie Chaplin
jemi tre herë më të pasur se gjysërit tanë, po a jemi edhe tre herë më të lumtur?
Tony Blair
jeta është çfarë ju ndodh kur jeni të zënë duke bërë plane të tjera
John Lennon
jeta është e mrekullueshme, po të mos ia kesh frikën
Charlie Chaplin
jeta është krahasimi i fjalëve
Alessandro Manzoni
jeta është një fjali e ndërprerë
Victor Hugo
jeta është një shkollë probabilitetesh
Walter Bagehot
jeta është një teatër që nuk lë vend për prova. Prandaj këndo, qaj, kërce, qesh dhe jeto vrullshëm para se të bjerë perdja dhe shfaqja të mbyllet pa duartrokitje
Charlie Chaplin
jeta i merr tepër kohë njerëzve
Stanislaw Jerzy Lec
jeta ka vlere te madhe ne se dikush e urren ate
Heinrich von Kleist
jeta mund të kuptohet vetëm nga mbrapa, por jetohet përpara
Søren Kierkegaard
jeta nuk është më barcaletë për mua; nuk më argëton
Charlie Chaplin
jetohet një herë të vetme, por po të jetosh mirë, një herë mjafton
Joe E. Lewis
jetojmë në një epokë të rrezikshme. Njerëzit kontrollojnë natyrën para se të mësojnë të kontrollojnë veten
Albert Schweitzer
jetojmë të pushtuar nga shtytje të nivelit të ulët, si përpara 50.000 vjetësh
Rita Levi Montalcini
ji altruist: respekto egoizmin e të tjerëve
Stanislaw Jerzy Lec
ji më i mënçur se të tjerët, po munde, por mos ua thuaj
Lord Chesterfield
ji ndryshimi që dëshëron të shohësh në botë
Mohandas Karamchad Gandhi
ji padron i argumentit, fjalët vijnë vetë
Marcus Porcius Cato
jini të sinqertë dhe të qartë me avokatin tuaj ... më pas do të jetë detyra e tij ta bëjë gjithçka të paqartë
Anonymous
jini të sjellshëm me njerëzit gjatë rrugës tuaj lart, sepse do t’i takoni përsëri gjatë rrugës për poshtë
Wilson Mizner
jo rrallë takohen hajdutë që predikojnë kundër vjedhjes
Miguel de Unamuno
jo të gjithë janë të dënuar të jenë inteligjentë
Carlo Emilio Gadda
ju harroni se frutat janë të të gjithëve dhe toka nuk i përket askujt
Jean-Jacques Rousseau
juve jeni zonjusha Smith, vajza e bankierit miliardar Smith? Jo? Më falni, për një çast m'u duk se isha i dashuruar me ju
Groucho Marx