Logos Multilingual Portal

Select Language

a b c ç d e ë f g h i j k l m n o p q r s t u v x z

dashuria është ajo ç'ka i ndodh një burri dhe një gruaje që nuk njihen
William Somerset Maugham
dashuria është e përhershme deri sa zgjat
Henri de Régnier
dashuria është mjegulla që krijohet nga avulli i psherëtimave
William Shakespeare
dashuria nuk është më kënaqësi kur s'është më sekrete
Aphra Behn
dashuria reciproke mes atij që mëson dhe atij që jep mësim është shkalla e parë dhe më e rëndësishme drejt njohjes
Desiderius Erasmus von Rotterdam
dëgjohen vetëm pyetjet të cilave jemi në gjëndje t'u japim përgjigje
Friedrich Wilhelm Nietzsche
demokraci është emri që iu japim njerëzve sa herë që ua kemi nevojën
Robert de Flers
demokracia : meqënëse nuk është arritur që ç’ka është e drejtë të jetë e fortë, është bërë në mënyrë të tillë që ç’ka është e fortë të jetë e drejtë
Blaise Pascal
demokracia është e brishtë, po t'i ngulësh përsipër shumë flamurë, shkërmoqet
Enzo Biagi
deri sa ngjyra e lëkurës do të ketë më shumë rëndësi se ngjyra e syve, do të ketë luftë
Bob Marley
deri sa të ekzistojnë njerëzit do të ekzistojnë veset
Tacitus
deri sa të ketë naftë, nuk do të ketë paqe në Lindjen e Mesme
Anónimo
desha përsosmërinë dhe shkatërrova çka funksiononte mirë
Claude Monet
deshiroj vetem te mos kem me deshira
Anónimo
dështimi më ra mbi kokë
Ennio Flaiano
detyra e njerëzve të kulturës është sot më shumë se kurrë që të mbjellin dyshimin e jo të mbledhin siguri
Norberto Bobbio
detyra është ajo që presim të bëjnë të tjerët
Oscar Wilde
detyra më e lartë për një njeri është të shpëtojë kafshët nga mizoria
Emile Zola
diçka nuk e ke kuptuar deri deri në fund nëse nuk mund t'ia spjegosh gjyshes
Albert Einstein
dihet vetëm kur dihet pak. Me diturinë shtohen dyshimet
Johann Wolfgang von Goethe
diktatorët mund të ndryshojnë ligjet, por jo zakonet
Jacinto Benavente y Martínez
dikur për të nënshtruar popullin të pushtetshmit përdornin forcën, ligjet dhe fenë; tani kanë edhe futbollin dhe televizionin
Carl William Brown
dikur policia komandohej nga njerëz të drejtë. Gabim që është korrigjuar
Joe Orton
diplloma për letërsi është si ajo në origame. Kanë pak a shumë të njëjtën dobi
James Graham Ballard
disa e mendojnë se janë të përkryer thjesht sepse janë më pak kërkues ndaj vetvehtes
Hermann Hesse
disa nuk e durojnë heshtjen sepse kanë shumë zhurmë brënda vehtes
Robert Fripp
disa prej historive më të mëdha të dashurisë që njoh, kanë patur një protagonist të vetëm
Wilson Mizner
disa vende të varfëra janë krenarë e do të deshën t’i zgjidhnin vetë problemet e tyre, por, për fat të mirë, shoqëritë shumëkombëshe nuk mund të mos sakrifikohen për to
Anónimo
dita e fundit e vitit nuk është dita e fundit e kohës
Carlos Drummond de Andrade
ditët e paharrueshme të një njeriu janë gjithsej pesë a gjashtë. Të tjerat janë vëllim
Ennio Flaiano
djalli është një optimist që beson se mund t'i bëjë njerëzit më të këqinj
Karl Kraus
do të mbarojë më parë ajri apo nafta?
Anónimo
do të më pëlqente të shihja priftërinjtë të martoheshin, jo vetë ata eteroseksuale
Anónimo
do t'i shoh të gjitha tokat si të ishin të miat dhe timen si të ishte e të gjithëve
Lucius Annaeus Seneca
do t’ia bësh të pamundur gjithkujt që të shtypë të tjerët? Sigurohu që askush të mos ketë pushtet
Mikhail Bakunin
do vijë në ditë kur vrasja e çdo llojo kafshe do gjykohet si ajo e njerëzve
Leonardo Da Vinci
doktorët rekomandojnë ilaçe që pak i njohin, për të sëmurë që i njohin edhe më pak, për të shëruar sëmundje që nuk i njohin fare
Voltaire
Don Kishotët e sotëm nuk luftojnë kundër, por për mullinjtë e erës
Anónimo
drejtësia nuk është veçse epërsia e më të fortit
Thrasymachus
drita hyjnore e verbon botën në vend që ta ndriçojë
Patrick Emin
dua të bëj me ty atë që pranvera bën me pemët e qershive
Pablo Neruda
duan luftën, por nuk do t'i lëmë në paqe
José Saramago
duhet luajtur gjithmonë ndershmërisht ... kur ke në dorë letrat fituese
Oscar Wilde
duhet luftuar me gjuhën që ajo të mos imponojë formulat e veta, klishetë, frazat e gatshme, gjithçka që karakterizon më së miri një shkrimtar të dobët
Julio Cortázar
duhet shumë, shumë kohë për tu bërë i ri
Pablo Picasso
duhet të jemi shumë modestë dhe të kujtojmë se të tjetrët janë inferiorë
Oscar Wilde
duhet të luftojmë për paqen me mjetet e paqes
Martin Luther King
duhet t'i ndjek absolutisht, jam kryetari i tyre
Alexandre Auguste Ledru-Rollin
duke kërkuar të mirën e të tjerëve, gjejmë tonën
Plato
duke ndjekur koherencën duhet të jesh injorant sot ashtu siç ke qënë përpara një viti
Bernard Berenson
duke u munduar të tregohemi ashtu siç nuk jemi, nuk jemi më ata që jemi
Ernst Jünger
dukej se bota ishte e ndarë në të mirë dhe të këqinj. Të mirët flinin rehat, ndërsa të këqinjtë duket se i shijonin shumë më shumë orët që rrinin zgjuar
Woody Allen
dy gjëra më habisin : zgjuarsia e kafshëve dhe kafshëria e njerëzve
Flora Tristán
dyshimi është një prej emrave të zgjuarsisë
Jorge Luis Borges
dyshimi nuk është i këndshëm, por siguria është qesharake
Voltaire