Logos Multilingual Portal

Select Language

a b c ç d e ë f g h i j k l m n o p q r s t u v x z

e ardhmja e fëmijëve është gjithmonë sot. Nesër është vonë
Gabriela Mistral
e ardhmja i takon personave që i shohin mundësitë para se të bëhen të qarta
Theodore Levitt
e ardhmja ime fillon kur ngrihem në mëngjez... Çdo ditë gjej diçka që mund të krijoj në jetë
Miles Davis
e bukura e luftës është që çdo komandant i vrasësve bekon flamurët e vet dhe i bën thirrje solemnisht Zotit përprara se të fillojë të shfarosë të ngjashmit e tij
Voltaire
e dashur demokraci : kthehu në shtëpi se nuk është vonë
Ivano Fossati
e di që poezia është e domosdoshme, por nuk di të them se për çfarë
Jean Cocteau
e dijmë që një njeri mund të lexojë Gëten apo Riken në mbrëmje, mund të interpretojë Bahun apo Shubertin, e në mëngjez, pa teklif, të shkojë në punë në Aushvic
George Steiner
e gjithë bota është një skenë ku burrat e gratë janë vetëm aktorë, me hyrjet dhe daljet e veta
William Shakespeare
e gjithë lavdia e botës mblidhet në një kokërr guri
José Martí
e kaluara është një prolog
William Shakespeare
e kam organizuar jetën që të vdes me treqindmijë vrarje ndërgjegjeje dhe me asnjë keqardhje
Fabrizio De André
e keqja e kapitalizmit janë kapitalistët të cilët janë gati gjithnjë shumë të zotë në ndërmarrjet e veta, por jashtë shpesh janë hajvanë mendjengushtë e të mërzitshëm, e ndonjëherë edhe më keq
Indro Montanelli
e keqja e këtij vendi është se ka tepër politikanë që falë një bindjeje të bazuar mbi eksperiencën, besojnë se mund të mashtrohen të gjithë e gjithnjë
Franklin Pierce Adams
e keqja është se bujaria mund të jetë edhe një afar
Ugo Ojetti
e konsideroj barbari çdo fyerje bërë një njeriu për faktin se i përket një popullit tjetër, me gjuhë, fe ose klasë sociale të ndryshme
Ludoviko Zamenhof
e kundërta e një populli të civilizuar është një popull krijues
Albert Camus
e lexoj me dëshirë gazetën. Është forma ime unike e trillimit të vazhdueshëm
Aneurin Bevan
e majta është një e keqe që vetëm prania e së djathtës e bën të durueshme
Massimo D'Alema
e mira e standarteve është se ka shumë mes të cilëve mund të zgjedhësh
Andrew S. Tanenbaum
e mira i reziston humbjes, e keqja jo
Rabindranath Tagore
e mira publikë përbëhet nga një numër i madh të këqijash private
Anatole France
e në fund nuk do të kujtojmë fjalët e armiqve tanë, por heshtjen e miqve tanë
Martin Luther King
e pra është gjithnjë e vërtetë edhe e kundërta
Leo Longanesi
e shkuara në kishë nuk të bën të krishterë, ashtu si e shkuara në garazh nuk të bën makinë
Laurence J. Peter
e turpshme nuk është pornografia, e turpshme është që një njeri të vdesë urie
José Saramago
e vërteta ëshë diçka krejt e brëndshme. Nuk duhet ta kërkojmë jashtë vetvehtes dhe as të mundohemi ta realizojmë duke luftuar dhunshëm me armiqtë e jashtëm
Mohandas Karamchad Gandhi
e vërteta është po aq vështirë të mohohet sa edhe të fshihet
Ernesto Che Guevara
e vërteta është vlera më e madhe që kemi. Duhet ta kursejmë
Mark Twain
e vërteta nuk dëmton kurrë një kauzë të drejtë
Mohandas Karamchad Gandhi
e vetjma gjë që ndan një njeri nga ç'dëshiron në jetë është shpesh vetëm vullneti për t'u munduar, forca për të besuar se mund të realizohet
Richard M. DeVos
e vetmja betejë që ti humb është ajo që braktis
Madres de Plaza de Mayo
e vetmja gje e rendesishme kur ne largohemi, mbeten gjurmet e daashurise qe leme nga prapa
Albert Schweitzer
e vetmja gjë që e ndalon Zotin të dërgojë një përmbytje tjetër është se e para ishte e padobishme
Nicolas de Chamfort
e vetmja mënyrë për ta ruajtur kulturën tënde është të pranosh që ta vesh në rrezik
Paul Andreu
e vetmja mënyrë për të mashtruara vetvehten, është të besosh se je më dinak se të tjerët
François de La Rochefoucauld
e vetmja mënyrë për të zhvilluar ndjenjën e përgjegjësisë tek njerëzit është t'u japësh atyre përgjegjësi
Kenneth Blanchard
e vetmja tendencë e kinematografisë së sotme është ajo e fitimit të parave
Roman Polanski
edhe analfabetizmi i të tjerëve vështirëson të shkruarin
Stanislaw Jerzy Lec
edhe atij, si të gjithë njerëzve të tjerë, i qëlloi të jetojë në kohë të këqija
Jorge Luis Borges
edhe natyra njerëzore më zhgënjeu; hoqa dorë nga ajo sepse më dukej shumë, tepër e ngjashme me timen
J.P. Donleavy
edhe në sport duhet bashkëjetuar me mafjen?
Carlo Cattaneo
edukata është mënyra se si prindët i transmetojnë difektet e tyre fëmijëve
Armand Carrel
edukimi është zbulimi injorancës sonë
Will Durant
egoizmi nuk është të jetosh si të duash, por të pretendosh që të tjetët të jetojnë si dò ti
Oscar Wilde
ekonomia botërore është shprehia më efikase e krimit të organizuar. Oganizmat ndërkombëtarë që kontrollojnë valutat, tregjet dhe kreditë praktikojnë terrorizmin ndërkombëtar kundër vendeve të varfëra dhe kundër të varfërve të të gjitha vendeve me një profesionizëm aq të akullt sa do t’i bënte të skuqeshin edhe specialistët e bombave
Eduardo Galeano
ekonomia botërore është sot një kazinò gjigande
Fidel Castro
ekspansioni sjell ndërlikim, dhe ndërlikimi, dekadencë
Cyril Northcote Parkinson
eksperienca është ajo gjë e mrekullueshme që të lejon të njohësh një gabim kur je duke e përsëritur
Franklin P. Jones
ekzistojnë dy lloje njerëzish : të drejtët dhe të padrejtët. Ndarja bëhet nga të drejtët
Oscar Wilde
ekziston gjithnjë një mënyrë e drejtë dhe një mënyrë e gabuar. Mënyra e gabuar duket gjithnjë më e arësyeshmja
George Moore
ekziston një e mirë e vetme: njohja dhe një e keqe e vetme: injoranca
Socrates
ekziston vetëm një problem serioz nga ana filozofike : vetëvrasja
Albert Camus
elu on nagu kanalisatsioonitoru. See, mida me sealt leiame, sõltub sellest, mida me sinna heidame
Tom Lehrer
ëndrra e atij që nuk ka vëlla është që të gjithë njerëzit të jenë vëllezër
Charles Chincholles
ëndrrat realizohen; pa këtë mundësi natyra nuk do të na shtynte t'i bënim ato
John Updike
era nuk fryn kurrë në drejtimin e duhur për ata që nuk e dinë se ku po shkojnë
Lucius Annaeus Seneca
esenca e matematikës qëndron tek liria e saj
Georg Cantor
është e arësyeshme të arrihet në përfundimin se gjuhët janë të vështira në përpjestim të zhdrejtë me forcën e motivimit që shtyn për t’i mësuar
Reg Hindley
eshte e lehte te shkruar kujtimet, kur te ka ikur kujtesa
Arthur Schnitzler
është e pamundur të shijosh tërësisht plogështinë nëse nuk ke një qerre me punë
Jerome K. Jerome
është e papranueshme që shkencëtarët të torturojnë kafshët; le t’i bëjnë eksperimentet e tyre mbi gazetarët dhe politikanët
Henrik Ibsen
është e rrezikshme të kesh të drejtë në çështjet ku autoritetet nuk kanë të drejtë
Voltaire
është e tmerrshme të vdesësh, por të vdesësh pa jetuar është e padurueshme
Erich Fromm
është e vështirë të mos e dëshirosh gruan e tjetrit, duke qenë se ato të askujt zakonisht nuk janë shumë tërheqëse
Enzo Biagi
është e vështirë të parashikosh, veçanërisht kur bëhet fjalë për të ardhmen
Chinese saying
eshte e veshtire, ne art, te thuash dicka po aq mire sa te mos thuash asgje
Ludwig Wittgenstein
është gabim të mendosh se asnjë njeri nuk e kupton karakterin e tij. Shumica e njerëzve i njohin shumë mirë edhe të metat e tyre, vetëm se ngulin këmbë t’iu vënë emra të ndryshëm nga ata që përdorin pjesa tjetër e botës
Arthur Helps
është kaq e shkurtër dashuria dhe aq i gjatë harrimi
Pablo Neruda
është ky pasion që kam për librat që më ka bërë idiotin më të kulturuar të botës
Louise Brooks
është më e lehtë të falësh një armik se sa një mik
William Blake
është më e lehtë të luftosh për parimet se sa t'i ndjekësh ata
Alfred Adler
është më e turpshme të mos besojmë miqtë, se sa të mashtrohemi prej tyre
François de La Rochefoucauld
është më lehtë të shpërbësh një atom se sa një paragjykim
Albert Einstein
është një mrekulli që kurioziteti i mbijeton edukimit shkollor
Albert Einstein
është shumë mirë të mos bësh keq. Por të mos bësh mirë është shumë keq
Padre Alberto Hurtado
është vështirë ta kuptosh se kush e ndjek rrymën në mënyrë spontane
Stanislaw Jerzy Lec
është vështirë të besosh që dikush thotë të vërtetën kur ti në vend të tij do kishe gënjyer
H.L. Mencken
është vetëm gabimi ai që ka nevojë për mbështetjen e qeverisë. E vërteta mund të qëndrojë vetë
Thomas Jefferson
evolucioni që çon nga ameba tek njeriu, sipas filozofëve duket qartë që është progres, por injorohet fakti nëse ameba është dakort
Bertrand Russell