Logos Multilingual Portal

Select Language

a b c ç d e ë f g h i j k l m n o p q r s t u v x z

fabrikat e armëve ndihmojnë luftën kundër papunësisë ?
Anónimo
fantazia njerëzore është pafundësisht më e varfër se realiteti
Cesare Pavese
fati i një kombi varet nga kushtet e gramatikës së tij. Nuk ekziston një vend i madh pa aftësi gjuhësore
Fernando Pessoa
feja e krishterë ka bërë shumë për dashurinë duke e kthyer në gjynah
Anatole France
fëmija nuk është një vazo për t'u mbushur, por një zjarr që duhet ndezur
François Rabelais
fëmijët gjejnë gjithçka tek asgjëja, të rriturit asgjë tek gjithçkaja
Giacomo Leopardi
ferri dhe parajsa më duken të sproporcionuar. Veprimet e njerëzve nuk meritojnë kaq shumë
Jorge Luis Borges
fillon e rinohesh në moshën gjashtëdhjetë vjeç. Për fat të keq është shumë vonë
Pablo Picasso
filozofët janë kufizuar me interpretimin e botës në mënyra të ndryshme, tani ama duhet transformuar ajo
Karl Marx
filozofia e vërtetë është të rimësosh të shohësh botën
Maurice Merleau-Ponty
fitoret kundër grave janë të vetmet që arrihen duke u larguar
Napoleon Bonaparte
fituesi nuk do të pyetet më vonë nëse ka treguar apo jo të vërtetën. Kur fillon dhe bën luftë nuk ka rëndësi e drejta, por fitorja
Adolf Hitler
fizika është seksi : sigurisht, mund ta japë rezultate praktike, por nuk merremi me të për këtë arësye
Richard P. Feynman
fjala e bën njeriun të lirë. Ai që nuk di të shprehet është skllav
Ludwig Feuerbach
fjala i përket gjysma atij që flet e gjysma atij që dëgjon
Michel de Montaigne
fjalët janë gjithë ç'kemi
Samuel Beckett
fjalët janë si monedhat, një vlen po aq sa shumë dhe shumë nuk vlejnë sa një të vetme
Francisco de Quevedo y Villegas
fjalet jane te rendesishme kur jane te pakta
Lalla Romano
fjalët kanë vlerën që iu jep ai që i dëgjon
Giovanni Verga
fjalët më të vjetra dhe më të shkurtra – ‘po’ dhe ‘jo’ – janë ato që kërkojnë gjykim më shumë
Pythagoras
fjalët nuk krijohen nga akademikët nëpër akademi, por nga njerëzit nëpër rrugë. Autorët e fjalorëve i kapin gati gjithnjë tepër vonë dhe i balsamosin në rend alfabetik, në shumë raste kur nuk kanë më domethënien që i kishin dhënë autorët
Gabriel García Márquez
fjalorët duhen korrigjuar vazhdimisht, si hartat gjeografike
Carlo Dossi
fjalori mund të përmbajë vetëm një pjesë të vogël të pasurisë së një gjuhe
Giacomo Leopardi
flas spanjisht me Zotin, italisht me gratë, frëngjisht me burrat dhe gjermanisht me qenin
Charles V
folja lexoj nuk pranon urdhëroren. Ka këtë karakteristikë të përbashkët me folje të tjera si dashuroj dhe ëndërroj
Daniel Pennac
forca e një gjuhe nuk është të mos pranojë ç'ka është e huaj, por ta asimilojë
Johann Wolfgang von Goethe
forca e zakonit është aq e madhe sa mësohemi edhe të jetojmë
Gesualdo Bufalino
frika nga vetmia është më e fortë se frika nga lidhjet, prandaj martohemi
Cyril Connolly
futbolli duhet të dalë nga farmacitë dhe nga zyrat financiare
Zdenek Zeman
futbolli është popullor sepse budallallëku është pupollor
Jorge Luis Borges
futbolli po bëhet një gënjeshtër e rrëfyer shumë mirë nga mjetet e komunikimit
Jorge Valdano