Logos Multilingual Portal

Select Language

a b c ç d e ë f g h i j k l m n o p q r s t u v x z

varfëria e gjuhës të bën të dobët:rrezikon të të bëjë skllav të ideve të të tjerëve
Giorgio Barberi Squarotti
vazhdimisht lindin faktet , dhe shkaktojnë konfuzionin e teorive
Carlo Dossi
vdekja është diçka që nuk duhet të na frikësojë sepse deri kur ne ekzistojmë, vdekja nuk ekziston; dhe kur vjen vdekja, ne nuk jemi më
Epicurus
vdekja është e frikshme, por akoma më e frikshme do të ishte po të dinim se do të jetonim përgjithmonë e nuk do të vdisnim kurrë
Anton Chekhov
vdekja është gjëja më solide që ka shpikur jeta
Emil Cioran
vdekja është një gjëndje përkryerje, e vetmja e mundshme për njeriun
Emil Cioran
vdekja është një jetë e jetuar. Jeta është një vdekje që vjen
Jorge Luis Borges
vdekja jetonte tek unë dhe më braktisi për të jetuar në një trup tjetër
Octavio Paz
vdekja nuk është të mos komunikuarit më, por kur nuk je më i kuptuar
Pier Paolo Pasolini
vdekja paguhet duke jetuar
Giuseppe Ungaretti
veç ai që s'pret asgjë është vërtet i lirë
Andrew Young
vendet më të mëdha janë sjellë gjithnjë si gangsterë, ndërsa të vegjëlit si prostituta
Stanley Kubrick
vendimi i krishterë për ta vlerësuar botën si të shëmtuar e të keqe e ka bërë botën të shëmtuar dhe të keqe
Friedrich Wilhelm Nietzsche
vërtet që e kemi harruar shpejt kohën kur ishim ne që emigronim
Susanna Agnelli
vesi është një krijesë kaq e tmerrshme, që sa më shumë ta shohësh aq më shumë të pëlqen
Finley Peter Dunne
vetë vdekja gjithmonë ka vrarë shumë më pak se sa njerëzit
José Saramago
vetëm ç'kam humbur më përket përgjithnjë
Elisa Félix
vetëm fituesit vendosin se cilët kanë qënë krimet e luftës
Garry Wills
vetëm gjërat që nuk paguhen kushtojnë
Camillo Sbarbaro
vetëm guximtarët dijnë të falin. Frikacaku nuk fal kurrë : nuk është në natyrën e tij
Laurence Sterne
vetëm heshtja është e madhe; çdo gjë tjetër është dobësi
Alfred de Vigny
vetëm kush nuk është thelluar në asgjë mund të ketë bindje
Emil Cioran
vetëm kush nuk ka frikë të vdesë në emër të së vërtetës, është i denjë për ta thënë atë
José María Vargas Vila
vetëm në esktremet e shkallës shoqërore njihen mbretërit
Pier Paolo Pasolini
vetem nje qe eshte shume i trishtuar ka te drejte te meshiroje nje tjeter
Ludwig Wittgenstein
vetëm njerëzit e mëdhenj mund të kenë të meta të mëdha
François de La Rochefoucauld
vetëm të kulturuarit duan të mësojnë për vehte, injorantët duan të mësojnë të tjerët
Edouard Le Berquier
vetëm të vdekurit e shohin fundin e luftës
Plato
vetëm të vdekurit kanë të drejtë të falin dhe të gjallët nuk kanë asnjë të drejtë të harrojnë
Chaim Herzog
vetëm vigjëlenca e opinionit publik garanton të ardhmen e një shoqërie
Noam Chomsky
vetmia është diçka e këndshme, por duhet dikush që të na thotë që vetmia është e këndshme
Honoré de Balzac
vetmia është për shpirtin si ushqimi për trupin
Lucius Annaeus Seneca
virtytet e prindërve janë pajë e madhe
Quintus Horatius Flaccus
vjedhin, masakrojnë e me emër të rremë e quajnë perandori; e në fund atje ku kanë krijuar shkretëtirë i venë emrin paqe
Tacitus
vlera e vërtetë e një njeriu kuptohet nga aftësia e tij për t'u çliruar nga vetvetja
Albert Einstein
voto për atë që premton më pak; do të jetë ai që do të të zhgënjejë më pak
Bernard Baruch