Logos Multilingual Portal

Select Language

a b c ç d e ë f g h i j k l m n o p q r s t u v x z

çdo bindje është një burg
Friedrich Wilhelm Nietzsche
çdo çast yni nuk është kurrë njëlloj me tjetrin dhe neve nuk jemi kurrë njëlloj nga një çast në tjetrin, nga një kohë në tjetrën
Heraclitus
çdo fjalë e thënë ose e shkruar është gjuhë e vdekur
Robert Louis Stevenson
çdo fjalë mbart në vetvehte kujtimin e vet
Eduardo Pérsico
çdo gjë e shpikur, është e vërtetë
Gustave Flaubert
çdo gruaje do t'i pëlqente të ishte besnike. Vështirë është të gjesh një burrë që t'i jesh besnike
Marlene Dietrich
çdo lloj divorci është një riparim i diçkaje që ka përfunduar keq. Beteja për divorcin është një betejë e kthimit pas. Duhet të luftohet kundër martesës
Luciano Bianciardi
çdo mendim është një përjashtim nga një rregull i përgjithshëm – ai i të mosmenduarit
Paul Valéry
çdo njeri duhet të ndjejë në fytyrën e vet shuplakën që i ka dhënë tjetrit
José Martí
çdo njeri ka një detyrë në jetë, e nuk është kurrë ajo që do të kishte dëshëruar të zgjidhte
Hermann Hesse
çdo satirë që çensuruesi është në gjëndje ta kuptojë, me të drejtë, ndalohet
Karl Kraus
çdonjëri quan barbari atë që nuk bën pjesë në zakonet e veta
Michel de Montaigne
çfarë është arti? Prostitucion
Charles Baudelaire
çfarë është grabitja e një banke krahasuar me ngritjen e një banke?
Bertolt Brecht
çfarë pret UNESCO që ta deklarojë pasuri të njerëzimit të gjithë planetin ?
Anónimo
cilado qoftë gjëja që duhet thënë, ekziston vetëm një fjalë për ta shprehur, vetëm një folje për ta gjallëruar dhe vetëm një mbiemër për ta cilësuar
Guy de Maupassant
cilësia e librit varet nga lexuesi
Emilio Praga
cilido që dëshëron aq shumë presidencën sa të harxhojë dy vjet për të organizuar fushatën zgjedhore, nuk është i denjë për atë post
David Broder
cilido që do të ruajë aftësinë për të kapur bukurinë, nuk do të jetë kurrë plak
Franz Kafka
cilido që mban pushtetin edhe një minutë, kryen një krim
Luigi Pintor
çmënduria është një gjëndje njerëzore. Tek ne çmënduria ekziston dhe është e pranishme siç është arësyeja. Problemi është se shoqëria, për ta quajtur vehten civile, duhet të pranojë si arësyen ashtu edhe çmëndurinë
Franco Basaglia
corporata mjekesore eshte bere rrezik i shendetit
Ivan Illich
ç'do të ishte jeta po të mos kishim guximin të bënim përpjekje ?
Vincent Van Gogh
ç'duhet jeta kur nuk ke guximin të luftosh?
Giuseppe Fava
c'eshte njeriu, qe te beje ai plane?
Hugo von Hofmannsthal
ç'nuk mund të thuhet duhet heshtur
Ludwig Wittgenstein