Logos Multilingual Portal

Select Language

a b ç c d e ë f g h i j k l m n o p q r s t u v x z

a ka ndonjë gjë në atë që themi?
George Steiner
afari më i mirë për të pasurit është lufta mes të varfërve
Eduardo Pérsico
agje nuk duket m e shemtuar per ne se arsyeja, kur nuk eshte ne anen tone
George Savile
ai frymëzim pa të cilin përkthimi është vetëm parafrazimi në një gjuhë tjetër
Fernando Pessoa
ai popull që shkatërron tokën e tij shkatërron vetveten
Franklin Delano Roosevelt
ai që bindet është thuajse gjithmonë më mirë se ai që komandon
Ernest Renan
ai që di shumë e ka vështirë të mos gënjejë
Ludwig Wittgenstein
ai që do t\'i mësojë njerëzit të vdesin, do t\'i mësojë edhe të jetojnë
Michel de Montaigne
ai që nuk e humb, ka shumë kohë
Bernard le Bovier de Fontenelle
ai që nuk kërkon asgjë, pret gjithçka
Jean Rostand
ai që nuk njeh gjuhët e huaja nuk di asgjë për të tijën
Johann Wolfgang von Goethe
ai që quajnë progres është zëvendësimi i një belaje me një bela tjetër
Henry Havelock Ellis
ai që shikon të metat e tija nuk arrin të shohë ato të të tjerëve
Ali ibn Abi Talib
ai që shton njohurinë, shton po ashtu edhe vuajtjet
Giordano Bruno
ai qi të qeshë është zot i botës
Giacomo Leopardi
ajo ç\'ka vërtet rëndësi nuk është ideja, por aftësia për të besuar deri në fund tek ajo
Ezra Pound
ajo qe e ben sqimen e te tjereve te papranueshme prej nesh eshte fakti qe na lendon tonen
François de La Rochefoucauld
ajo që e ka bërë shtetin një ferr në tokë, është pikërisht përpjekja e njeriut për ta bërë parajsë
Friedrich Hölderlin
ajo që i bën njerëzit të shoqërueshëm është paaftesia e tyre për të duruar vetminë
Arthur Schopenhauer
ajo që më tremb më shumë është dimri i kujtesës
Juan José Arreola
ajo që mendoni se është maja është vetëm një hap më lart
Lucius Annaeus Seneca
ajo që të irriton tek dashuria është se përbën një krim që ka nevojë për një bashkëpunëtor
Charles Baudelaire
akoma nuk është marrë vesh se vetëm me argëtim, pasion dhe të qeshur, arrihet një përparim i vërtetë kulturor
Dario Fo
aktori është një gënjeshtar i sinqertë
Albert Camus
Anglia është i vetmi vend ku ushqimi është më i rrezikshëm se seksi
Jackie Mason
aparati fotografik nuk gënjen, por mund të jetë një aksesor i gënjeshtrës
Harold Evans
aprovimi i të tjerëve është një stimulues që ndonjëherë është mirë të mos e besosh
Paul Cézanne
argumenti më i mirë kundër demokracisë është një bisedë pesë minutëshe me zgjedhësin mesatar
Winston Churchill
arkeologu është burri më i mirë që një grua mund të ketë : sa më shumë plaket, aq më shume ai interesohet për të
Agatha Christie
arsyeto, para se të mendosh
Stanislaw Jerzy Lec
arti është gënjeshtra që të bën të kuptosh jetën
Pablo Picasso
arti është një investim kapitali, kultura një alibi
Ennio Flaiano
arti është një thirrje së cilës i përgjigjen tepër të pathirrur
Leo Longanesi
arti i të fituarit mësohet nga humbjet
Simon Bolivar
arti nuk është pasqyrë për të pasqyruar botën, por çekiç për ta goditur atë
Vladimir Majakovskij
arti shkund nga shpirti pluhurin e mbledhur nga jeta e përditshme
Pablo Picasso
as një specialist nuk mund ta dallojë një budalla po qe se ai nuk flet
Alonso de Ercilla y Zuñiga
asgje e re nuk po thuhet qe nuk eshte thene me pare
Terentius
asgjë në botë nuk mund të krahasohet me përkushtimin e një gruaje të martuar. Është diçka që asnjë burrë i martuar nuk njeh
Oscar Wilde
asgjë nuk është e bukur nga të gjitha këndvështrimet
Quintus Horatius Flaccus
asgjë nuk është e paligjshme nëse nja njëqind afaristë vendosin ta bëjnë
Andrew Young
asgjë nuk është e pamundur për atë që nuk duhet ta bëjë
A.H. Weiler
asgjë nuk është e përhershme përveç ndryshimit
Heraclitus
asgjë nuk është helm e gjithçka është helm, ndryshimi është tek doza
Paracelsus
asgjë nuk ka aq nevojë të ndryshohet sa zakonet e të tjerëve
Mark Twain
askush nuk bën thashetheme për virtytet e padukshme të të tjerëve
Bertrand Russell
askush nuk është aq budalla sa të preferojë luftën në vend të paqes; në kohë paqeje djemtë varrosin etërit, ndërsa në kohë lufte etërit varrosin bijtë
Herodotus
askush nuk ka të drejtë të jetë i lumtur vetëm
Raoul Follereau
askush nuk mbetet pa arsye kur vjen fjala per te vrare veten
Cesare Pavese
askush nuk mund të fitojë pa humbur dikush tjetër
Lucius Annaeus Seneca
askush nuk mund të na hipë sipër nëse më parë nuk kemi ulur kurrizin
Martin Luther King
askush nuk t\'i meriton lotët, e ai që i meriton nuk do të të bëjë kurrë të qash
Gabriel García Márquez
asnjë flok dëbore nuk bie kurrë në vend të gabuar
Zen saying
asnjë përshkrim jo poetik i realitetit nuk mund të jetë kurrë i plotë
John David Barrow
ata që ëndërrojnë ditën dijnë shumë gjëra që u shpëtojnë atyre që ëndërrojnë vetëm natën
Edgar Allan Poe
ata që flasin shumë nuk thonë asgjë
Françoise Sagan
ata qe kundershtojne perdorimin me gramatike genjejne vetveten
Michel de Montaigne
ata që nuk qeshin kurrë nuk janë seriozë
Pierre Dac
ata që shkruajnë siç flasin, edhe kur flasin mirë, shkruajnë shumë keq
Georges-Louis Leclerc, Comte de Buffon
atdhedashuria nuk njeh kufijtë e të tjerëve
Stanislaw Jerzy Lec
atë pak që di, e dij falë injorancës time
Sacha Guitry
atje ku djegin librat, përfundojnë që të djegin edhe njerëzit
Heinrich Heine
aventura është thjesht një planifikim i keq
Roald Amundsen
avokat : njeri që na mbron nga vjedhja duke na hequr burimin e tundimit
H.L. Mencken
avokat: një bashkëfajtor që s\'përballet me asnjë rrezik
Anónimo
avokatët janë të vetmit kriminelë civilë, gjykatësit e të cilëve duhet domosdoshmërisht të zgjidhen ndër vetë ata
Charles Caleb Colton
avokatët janë të vetmit persona te të cilët nuk ndëshkohet mosnjohja e ligjit
Jeremy Bentham
avokati është një zotëri që shpëton pasurinë tënde nga armiqtë dhe e mban për vehte
Henry Brougham
banka është një vend ku të japin para hua vetëm nëse arrin të dëshmosh që nuk të duhen
Bob Hope
banka është vendi ku të japin borxh një çadër kur është kohë e mirë dhe ta kërkojë që t\'ua kthesh kur fillon shiu
Robert Frost
bashkëbisedimi është i frytshëm vetëm ndërmjet shpitërave që duan të konsolidojnë pavendosmërinë e tyre
Emil Cioran
bashkohemi dhe do të jemi të pamposhtur
Simon Bolivar
Berlusconi është një prej atyre sëmundjeve që kurohen me vaksinë. Për t\'u shëruar nga Berlusconi duhet një injeksion i mirë Berlusconi
Indro Montanelli
besnikëria është arti i të tradhëtuarit vetëm me mendim
Décoly
besoj që me kalimin e kohës të meritojmë që të mos ekzistojnë qeveritë
Jorge Luis Borges
besoj vetëm tek statistikat që kam manipuluar
Winston Churchill
besojmë se jemi një vend, në të vërtetë jemi diçka më shumë se një pejsazh
Nicanor Parra
besojmë vetëm tek ajo që shikojmë. Prandaj që kur ekziston televizioni besojmë tek gjithçka
Dieter Hildebrandt
bigamia do të thotë të kesh një burrë tepër, monogamia gjithashtu
Erica Jong
bindja është një ves të cilit është komode t\'i besosh
Don Lorenzo Milani
bindja ime: të kërkoj të vërtetën tek jeta dhe jetën tek e vërteta
Miguel de Unamuno
borxhi shtetëror është aq i madh sa të kujdeset për vetvehten
Ronald Reagan
bota duhet të qeshë më shumë, por pasi të ketë ngrënë
Mario Moreno (Cantinflas)
bota është amëtare për burrat dhe maskiliste për gratë
Belén Sánchez
bota është një burg ku është më mirë të jesh në qeli izolimi
Karl Kraus
bota është një kafaz të krisurish
Tommaso Campanella
bota ka strukturën e gjuhës dhe gjuha ka formën e mendjes
Eugenio Montale
bota ndahet në ata që nuk flenë sepse kanë uri dhe ata që nuk flenë sepse kanë frikë nga ata që kanë uri
Paulo Freire
bota nuk është e vërtetë, por është reale
Fernando Pessoa
bota nuk është një spektakël, por një fushë beteje
Giuseppe Mazzini
bota përparon nëpërmjet realizimit të gjërave që mendohen të pamundura
André Maurois
brenda çdo njeriu cinik, ekziston një idealist i zhgënjyer
George Carlin
bukuria është në sytë e atij që shikon
Anonymous
bukuria u duhet grave për t\'u dashur nga burrat, mëndjelehtësia për të dashur burrat
Coco Chanel
burokracia është një mekanizëm gjigand i administruar nga xhuxhë
Honoré de Balzac
burrat i kanë reflekset të ngadalta, në përgjithësi u duhen disa breza për të kuptuar
Stanislaw Jerzy Lec
burrat janë dashnorë shumë të mirë, kryesisht kur tradhëtojnë gratë
Marilyn Monroe
burrat janë gjithmonë të sinqertë. Thjesht ndryshojnë sinqeritetin, kjo është e gjitha
Tristan Bernard
burrat me pak fjalë janë më të mirët
William Shakespeare
buzëqeshja është distanca më e shkurtër mes dy personash
Víctor Borge
çdo çast yni nuk është kurrë njëlloj me tjetrin dhe neve nuk jemi kurrë njëlloj nga një çast në tjetrin, nga një kohë në tjetrën
Heraclitus
çdo fjalë e thënë ose e shkruar është gjuhë e vdekur
Robert Louis Stevenson
çdo fjalë mbart në vetvehte kujtimin e vet
Eduardo Pérsico
çdo gruaje do t\'i pëlqente të ishte besnike. Vështirë është të gjesh një burrë që t\'i jesh besnike
Marlene Dietrich
çdo lloj divorci është një riparim i diçkaje që ka përfunduar keq. Beteja për divorcin është një betejë e kthimit pas. Duhet të luftohet kundër martesës
Luciano Bianciardi
çdo mendim është një përjashtim nga një rregull i përgjithshëm – ai i të mosmenduarit
Paul Valéry
çdo njeri duhet të ndjejë në fytyrën e vet shuplakën që i ka dhënë tjetrit
José Martí
çdo njeri ka një detyrë në jetë, e nuk është kurrë ajo që do të kishte dëshëruar të zgjidhte
Hermann Hesse
çdo satirë që çensuruesi është në gjëndje ta kuptojë, me të drejtë, ndalohet
Karl Kraus
çdonjëri quan barbari atë që nuk bën pjesë në zakonet e veta
Michel de Montaigne
çfarë është arti? Prostitucion
Charles Baudelaire
çfarë është grabitja e një banke krahasuar me ngritjen e një banke?
Bertolt Brecht
çfarë pret UNESCO që ta deklarojë pasuri të njerëzimit të gjithë planetin ?
Anónimo
cilado qoftë gjëja që duhet thënë, ekziston vetëm një fjalë për ta shprehur, vetëm një folje për ta gjallëruar dhe vetëm një mbiemër për ta cilësuar
Guy de Maupassant
cilësia e librit varet nga lexuesi
Emilio Praga
cilido që dëshëron aq shumë presidencën sa të harxhojë dy vjet për të organizuar fushatën zgjedhore, nuk është i denjë për atë post
David Broder
cilido që do të ruajë aftësinë për të kapur bukurinë, nuk do të jetë kurrë plak
Franz Kafka
cilido që mban pushtetin edhe një minutë, kryen një krim
Luigi Pintor
çmënduria është një gjëndje njerëzore. Tek ne çmënduria ekziston dhe është e pranishme siç është arësyeja. Problemi është se shoqëria, për ta quajtur vehten civile, duhet të pranojë si arësyen ashtu edhe çmëndurinë
Franco Basaglia
corporata mjekesore eshte bere rrezik i shendetit
Ivan Illich
ç\'do të ishte jeta po të mos kishim guximin të bënim përpjekje ?
Vincent Van Gogh
ç\'duhet jeta kur nuk ke guximin të luftosh?
Giuseppe Fava
c\'eshte njeriu, qe te beje ai plane?
Hugo von Hofmannsthal
dashuria është ajo ç\'ka i ndodh një burri dhe një gruaje që nuk njihen
William Somerset Maugham
dashuria është e përhershme deri sa zgjat
Henri de Régnier
dashuria është mjegulla që krijohet nga avulli i psherëtimave
William Shakespeare
dashuria nuk është më kënaqësi kur s\'është më sekrete
Aphra Behn
dashuria reciproke mes atij që mëson dhe atij që jep mësim është shkalla e parë dhe më e rëndësishme drejt njohjes
Desiderius Erasmus von Rotterdam
dëgjohen vetëm pyetjet të cilave jemi në gjëndje t\'u japim përgjigje
Friedrich Wilhelm Nietzsche
demokraci është emri që iu japim njerëzve sa herë që ua kemi nevojën
Robert de Flers
demokracia : meqënëse nuk është arritur që ç’ka është e drejtë të jetë e fortë, është bërë në mënyrë të tillë që ç’ka është e fortë të jetë e drejtë
Blaise Pascal
demokracia është e brishtë, po t\'i ngulësh përsipër shumë flamurë, shkërmoqet
Enzo Biagi
deri sa ngjyra e lëkurës do të ketë më shumë rëndësi se ngjyra e syve, do të ketë luftë
Bob Marley
deri sa të ekzistojnë njerëzit do të ekzistojnë veset
Tacitus
deri sa të ketë naftë, nuk do të ketë paqe në Lindjen e Mesme
Anónimo
desha përsosmërinë dhe shkatërrova çka funksiononte mirë
Claude Monet
deshiroj vetem te mos kem me deshira
Anónimo
dështimi më ra mbi kokë
Ennio Flaiano
detyra e njerëzve të kulturës është sot më shumë se kurrë që të mbjellin dyshimin e jo të mbledhin siguri
Norberto Bobbio
detyra është ajo që presim të bëjnë të tjerët
Oscar Wilde
detyra më e lartë për një njeri është të shpëtojë kafshët nga mizoria
Emile Zola
diçka nuk e ke kuptuar deri deri në fund nëse nuk mund t\'ia spjegosh gjyshes
Albert Einstein
dihet vetëm kur dihet pak. Me diturinë shtohen dyshimet
Johann Wolfgang von Goethe
diktatorët mund të ndryshojnë ligjet, por jo zakonet
Jacinto Benavente y Martínez
dikur për të nënshtruar popullin të pushtetshmit përdornin forcën, ligjet dhe fenë; tani kanë edhe futbollin dhe televizionin
Carl William Brown
dikur policia komandohej nga njerëz të drejtë. Gabim që është korrigjuar
Joe Orton
diplloma për letërsi është si ajo në origame. Kanë pak a shumë të njëjtën dobi
James Graham Ballard
disa e mendojnë se janë të përkryer thjesht sepse janë më pak kërkues ndaj vetvehtes
Hermann Hesse
disa nuk e durojnë heshtjen sepse kanë shumë zhurmë brënda vehtes
Robert Fripp
disa prej historive më të mëdha të dashurisë që njoh, kanë patur një protagonist të vetëm
Wilson Mizner
disa vende të varfëra janë krenarë e do të deshën t’i zgjidhnin vetë problemet e tyre, por, për fat të mirë, shoqëritë shumëkombëshe nuk mund të mos sakrifikohen për to
Anónimo
dita e fundit e vitit nuk është dita e fundit e kohës
Carlos Drummond de Andrade
ditët e paharrueshme të një njeriu janë gjithsej pesë a gjashtë. Të tjerat janë vëllim
Ennio Flaiano
djalli është një optimist që beson se mund t\'i bëjë njerëzit më të këqinj
Karl Kraus
do të mbarojë më parë ajri apo nafta?
Anónimo
do të më pëlqente të shihja priftërinjtë të martoheshin, jo vetë ata eteroseksuale
Anónimo
do t\'i shoh të gjitha tokat si të ishin të miat dhe timen si të ishte e të gjithëve
Lucius Annaeus Seneca
do t’ia bësh të pamundur gjithkujt që të shtypë të tjerët? Sigurohu që askush të mos ketë pushtet
Mikhail Bakunin
do vijë në ditë kur vrasja e çdo llojo kafshe do gjykohet si ajo e njerëzve
Leonardo Da Vinci
doktorët rekomandojnë ilaçe që pak i njohin, për të sëmurë që i njohin edhe më pak, për të shëruar sëmundje që nuk i njohin fare
Voltaire
drejtësia nuk është veçse epërsia e më të fortit
Thrasymachus
drita hyjnore e verbon botën në vend që ta ndriçojë
Patrick Emin
dua të bëj me ty atë që pranvera bën me pemët e qershive
Pablo Neruda
duan luftën, por nuk do t\'i lëmë në paqe
José Saramago
duhet luajtur gjithmonë ndershmërisht ... kur ke në dorë letrat fituese
Oscar Wilde
duhet luftuar me gjuhën që ajo të mos imponojë formulat e veta, klishetë, frazat e gatshme, gjithçka që karakterizon më së miri një shkrimtar të dobët
Julio Cortázar
duhet të jemi shumë modestë dhe të kujtojmë se të tjetrët janë inferiorë
Oscar Wilde
duhet të luftojmë për paqen me mjetet e paqes
Martin Luther King
duhet t\'i ndjek absolutisht, jam kryetari i tyre
Alexandre Auguste Ledru-Rollin
duke kërkuar të mirën e të tjerëve, gjejmë tonën
Plato
duke ndjekur koherencën duhet të jesh injorant sot ashtu siç ke qënë përpara një viti
Bernard Berenson
duke u munduar të tregohemi ashtu siç nuk jemi, nuk jemi më ata që jemi
Ernst Jünger
dukej se bota ishte e ndarë në të mirë dhe të këqinj. Të mirët flinin rehat, ndërsa të këqinjtë duket se i shijonin shumë më shumë orët që rrinin zgjuar
Woody Allen
dy gjëra më habisin : zgjuarsia e kafshëve dhe kafshëria e njerëzve
Flora Tristán
dyshimi është një prej emrave të zgjuarsisë
Jorge Luis Borges
dyshimi nuk është i këndshëm, por siguria është qesharake
Voltaire
e ardhmja e fëmijëve është gjithmonë sot. Nesër është vonë
Gabriela Mistral
e ardhmja i takon personave që i shohin mundësitë para se të bëhen të qarta
Theodore Levitt
e ardhmja ime fillon kur ngrihem në mëngjez... Çdo ditë gjej diçka që mund të krijoj në jetë
Miles Davis
e bukura e luftës është që çdo komandant i vrasësve bekon flamurët e vet dhe i bën thirrje solemnisht Zotit përprara se të fillojë të shfarosë të ngjashmit e tij
Voltaire
e dashur demokraci : kthehu në shtëpi se nuk është vonë
Ivano Fossati
e di që poezia është e domosdoshme, por nuk di të them se për çfarë
Jean Cocteau
e dijmë që një njeri mund të lexojë Gëten apo Riken në mbrëmje, mund të interpretojë Bahun apo Shubertin, e në mëngjez, pa teklif, të shkojë në punë në Aushvic
George Steiner
e gjithë bota është një skenë ku burrat e gratë janë vetëm aktorë, me hyrjet dhe daljet e veta
William Shakespeare
e gjithë lavdia e botës mblidhet në një kokërr guri
José Martí
e kaluara është një prolog
William Shakespeare
e kam organizuar jetën që të vdes me treqindmijë vrarje ndërgjegjeje dhe me asnjë keqardhje
Fabrizio De André
e keqja e kapitalizmit janë kapitalistët të cilët janë gati gjithnjë shumë të zotë në ndërmarrjet e veta, por jashtë shpesh janë hajvanë mendjengushtë e të mërzitshëm, e ndonjëherë edhe më keq
Indro Montanelli
e keqja e këtij vendi është se ka tepër politikanë që falë një bindjeje të bazuar mbi eksperiencën, besojnë se mund të mashtrohen të gjithë e gjithnjë
Franklin Pierce Adams
e keqja është se bujaria mund të jetë edhe një afar
Ugo Ojetti
e konsideroj barbari çdo fyerje bërë një njeriu për faktin se i përket një popullit tjetër, me gjuhë, fe ose klasë sociale të ndryshme
Ludoviko Zamenhof
e kundërta e një populli të civilizuar është një popull krijues
Albert Camus
e lexoj me dëshirë gazetën. Është forma ime unike e trillimit të vazhdueshëm
Aneurin Bevan
e majta është një e keqe që vetëm prania e së djathtës e bën të durueshme
Massimo D'Alema
e mira e standarteve është se ka shumë mes të cilëve mund të zgjedhësh
Andrew S. Tanenbaum
e mira i reziston humbjes, e keqja jo
Rabindranath Tagore
e mira publikë përbëhet nga një numër i madh të këqijash private
Anatole France
e në fund nuk do të kujtojmë fjalët e armiqve tanë, por heshtjen e miqve tanë
Martin Luther King
e pra është gjithnjë e vërtetë edhe e kundërta
Leo Longanesi
e shkuara në kishë nuk të bën të krishterë, ashtu si e shkuara në garazh nuk të bën makinë
Laurence J. Peter
e turpshme nuk është pornografia, e turpshme është që një njeri të vdesë urie
José Saramago
e vërteta ëshë diçka krejt e brëndshme. Nuk duhet ta kërkojmë jashtë vetvehtes dhe as të mundohemi ta realizojmë duke luftuar dhunshëm me armiqtë e jashtëm
Mohandas Karamchad Gandhi
e vërteta është po aq vështirë të mohohet sa edhe të fshihet
Ernesto Che Guevara
e vërteta është vlera më e madhe që kemi. Duhet ta kursejmë
Mark Twain
e vërteta nuk dëmton kurrë një kauzë të drejtë
Mohandas Karamchad Gandhi
e vetjma gjë që ndan një njeri nga ç\'dëshiron në jetë është shpesh vetëm vullneti për t\'u munduar, forca për të besuar se mund të realizohet
Richard M. DeVos
e vetmja betejë që ti humb është ajo që braktis
Madres de Plaza de Mayo
e vetmja gje e rendesishme kur ne largohemi, mbeten gjurmet e daashurise qe leme nga prapa
Albert Schweitzer
e vetmja gjë që e ndalon Zotin të dërgojë një përmbytje tjetër është se e para ishte e padobishme
Nicolas de Chamfort
e vetmja mënyrë për ta ruajtur kulturën tënde është të pranosh që ta vesh në rrezik
Paul Andreu
e vetmja mënyrë për të mashtruara vetvehten, është të besosh se je më dinak se të tjerët
François de La Rochefoucauld
e vetmja mënyrë për të zhvilluar ndjenjën e përgjegjësisë tek njerëzit është t\'u japësh atyre përgjegjësi
Kenneth Blanchard
e vetmja tendencë e kinematografisë së sotme është ajo e fitimit të parave
Roman Polanski
edhe analfabetizmi i të tjerëve vështirëson të shkruarin
Stanislaw Jerzy Lec
edhe atij, si të gjithë njerëzve të tjerë, i qëlloi të jetojë në kohë të këqija
Jorge Luis Borges
edhe natyra njerëzore më zhgënjeu; hoqa dorë nga ajo sepse më dukej shumë, tepër e ngjashme me timen
J.P. Donleavy
edhe në sport duhet bashkëjetuar me mafjen?
Carlo Cattaneo
edukata është mënyra se si prindët i transmetojnë difektet e tyre fëmijëve
Armand Carrel
edukimi është zbulimi injorancës sonë
Will Durant
egoizmi nuk është të jetosh si të duash, por të pretendosh që të tjetët të jetojnë si dò ti
Oscar Wilde
ekonomia botërore është shprehia më efikase e krimit të organizuar. Oganizmat ndërkombëtarë që kontrollojnë valutat, tregjet dhe kreditë praktikojnë terrorizmin ndërkombëtar kundër vendeve të varfëra dhe kundër të varfërve të të gjitha vendeve me një profesionizëm aq të akullt sa do t’i bënte të skuqeshin edhe specialistët e bombave
Eduardo Galeano
ekonomia botërore është sot një kazinò gjigande
Fidel Castro
ekspansioni sjell ndërlikim, dhe ndërlikimi, dekadencë
Cyril Northcote Parkinson
eksperienca është ajo gjë e mrekullueshme që të lejon të njohësh një gabim kur je duke e përsëritur
Franklin P. Jones
ekzistojnë dy lloje njerëzish : të drejtët dhe të padrejtët. Ndarja bëhet nga të drejtët
Oscar Wilde
ekziston gjithnjë një mënyrë e drejtë dhe një mënyrë e gabuar. Mënyra e gabuar duket gjithnjë më e arësyeshmja
George Moore
ekziston një e mirë e vetme: njohja dhe një e keqe e vetme: injoranca
Socrates
ekziston vetëm një problem serioz nga ana filozofike : vetëvrasja
Albert Camus
elu on nagu kanalisatsioonitoru. See, mida me sealt leiame, sõltub sellest, mida me sinna heidame
Tom Lehrer
ëndrra e atij që nuk ka vëlla është që të gjithë njerëzit të jenë vëllezër
Charles Chincholles
ëndrrat realizohen; pa këtë mundësi natyra nuk do të na shtynte t\'i bënim ato
John Updike
era nuk fryn kurrë në drejtimin e duhur për ata që nuk e dinë se ku po shkojnë
Lucius Annaeus Seneca
esenca e matematikës qëndron tek liria e saj
Georg Cantor
është e arësyeshme të arrihet në përfundimin se gjuhët janë të vështira në përpjestim të zhdrejtë me forcën e motivimit që shtyn për t’i mësuar
Reg Hindley
eshte e lehte te shkruar kujtimet, kur te ka ikur kujtesa
Arthur Schnitzler
është e pamundur të shijosh tërësisht plogështinë nëse nuk ke një qerre me punë
Jerome K. Jerome
është e papranueshme që shkencëtarët të torturojnë kafshët; le t’i bëjnë eksperimentet e tyre mbi gazetarët dhe politikanët
Henrik Ibsen
është e rrezikshme të kesh të drejtë në çështjet ku autoritetet nuk kanë të drejtë
Voltaire
është e tmerrshme të vdesësh, por të vdesësh pa jetuar është e padurueshme
Erich Fromm
është e vështirë të mos e dëshirosh gruan e tjetrit, duke qenë se ato të askujt zakonisht nuk janë shumë tërheqëse
Enzo Biagi
është e vështirë të parashikosh, veçanërisht kur bëhet fjalë për të ardhmen
Chinese saying
eshte e veshtire, ne art, te thuash dicka po aq mire sa te mos thuash asgje
Ludwig Wittgenstein
është gabim të mendosh se asnjë njeri nuk e kupton karakterin e tij. Shumica e njerëzve i njohin shumë mirë edhe të metat e tyre, vetëm se ngulin këmbë t’iu vënë emra të ndryshëm nga ata që përdorin pjesa tjetër e botës
Arthur Helps
është kaq e shkurtër dashuria dhe aq i gjatë harrimi
Pablo Neruda
është ky pasion që kam për librat që më ka bërë idiotin më të kulturuar të botës
Louise Brooks
është më e lehtë të falësh një armik se sa një mik
William Blake
është më e lehtë të luftosh për parimet se sa t\'i ndjekësh ata
Alfred Adler
është më e turpshme të mos besojmë miqtë, se sa të mashtrohemi prej tyre
François de La Rochefoucauld
është më lehtë të shpërbësh një atom se sa një paragjykim
Albert Einstein
është vështirë ta kuptosh se kush e ndjek rrymën në mënyrë spontane
Stanislaw Jerzy Lec
është vetëm gabimi ai që ka nevojë për mbështetjen e qeverisë. E vërteta mund të qëndrojë vetë
Thomas Jefferson
evolucioni që çon nga ameba tek njeriu, sipas filozofëve duket qartë që është progres, por injorohet fakti nëse ameba është dakort
Bertrand Russell
fabrikat e armëve ndihmojnë luftën kundër papunësisë ?
Anónimo
fantazia njerëzore është pafundësisht më e varfër se realiteti
Cesare Pavese
fati i një kombi varet nga kushtet e gramatikës së tij. Nuk ekziston një vend i madh pa aftësi gjuhësore
Fernando Pessoa
feja e krishterë ka bërë shumë për dashurinë duke e kthyer në gjynah
Anatole France
fëmija nuk është një vazo për t\'u mbushur, por një zjarr që duhet ndezur
François Rabelais
fëmijët gjejnë gjithçka tek asgjëja, të rriturit asgjë tek gjithçkaja
Giacomo Leopardi
ferri dhe parajsa më duken të sproporcionuar. Veprimet e njerëzve nuk meritojnë kaq shumë
Jorge Luis Borges
fillon e rinohesh në moshën gjashtëdhjetë vjeç. Për fat të keq është shumë vonë
Pablo Picasso
filozofët janë kufizuar me interpretimin e botës në mënyra të ndryshme, tani ama duhet transformuar ajo
Karl Marx
filozofia e vërtetë është të rimësosh të shohësh botën
Maurice Merleau-Ponty
fitoret kundër grave janë të vetmet që arrihen duke u larguar
Napoleon Bonaparte
fituesi nuk do të pyetet më vonë nëse ka treguar apo jo të vërtetën. Kur fillon dhe bën luftë nuk ka rëndësi e drejta, por fitorja
Adolf Hitler
fizika është seksi : sigurisht, mund ta japë rezultate praktike, por nuk merremi me të për këtë arësye
Richard P. Feynman
fjala e bën njeriun të lirë. Ai që nuk di të shprehet është skllav
Ludwig Feuerbach
fjala i përket gjysma atij që flet e gjysma atij që dëgjon
Michel de Montaigne
fjalët janë gjithë ç\'kemi
Samuel Beckett
fjalët janë si monedhat, një vlen po aq sa shumë dhe shumë nuk vlejnë sa një të vetme
Francisco de Quevedo y Villegas
fjalet jane te rendesishme kur jane te pakta
Lalla Romano
fjalët kanë vlerën që iu jep ai që i dëgjon
Giovanni Verga
fjalët më të vjetra dhe më të shkurtra – ‘po’ dhe ‘jo’ – janë ato që kërkojnë gjykim më shumë
Pythagoras
fjalët nuk krijohen nga akademikët nëpër akademi, por nga njerëzit nëpër rrugë. Autorët e fjalorëve i kapin gati gjithnjë tepër vonë dhe i balsamosin në rend alfabetik, në shumë raste kur nuk kanë më domethënien që i kishin dhënë autorët
Gabriel García Márquez
fjalorët duhen korrigjuar vazhdimisht, si hartat gjeografike
Carlo Dossi
fjalori mund të përmbajë vetëm një pjesë të vogël të pasurisë së një gjuhe
Giacomo Leopardi
flas spanjisht me Zotin, italisht me gratë, frëngjisht me burrat dhe gjermanisht me qenin
Charles V
folja lexoj nuk pranon urdhëroren. Ka këtë karakteristikë të përbashkët me folje të tjera si dashuroj dhe ëndërroj
Daniel Pennac
forca e një gjuhe nuk është të mos pranojë ç\'ka është e huaj, por ta asimilojë
Johann Wolfgang von Goethe
forca e zakonit është aq e madhe sa mësohemi edhe të jetojmë
Gesualdo Bufalino
frika nga vetmia është më e fortë se frika nga lidhjet, prandaj martohemi
Cyril Connolly
futbolli duhet të dalë nga farmacitë dhe nga zyrat financiare
Zdenek Zeman
futbolli është popullor sepse budallallëku është pupollor
Jorge Luis Borges
futbolli po bëhet një gënjeshtër e rrëfyer shumë mirë nga mjetet e komunikimit
Jorge Valdano
gati të gjithë mjekët kanë sëmundjet e tyre të preferuara
Henry Fielding
gazetarët nuk i besojnë gënjeshtrat e politikanëve, por i përsërisin! Më keq akoma!
Coluche
gazetari është ai që duhet t\'i spjegojë të tjerëve ç\'ka nuk ka kuptuar as vetë
Lord Alfred Northcliff
gazetari nxitet nga skadenca. shkruan më keq po të ketë kohë
Karl Kraus
gazetaria ëshë arti i mbushjes së një faqeje të bardhë
Rebecca West
gazetaria është botimi i asaj që dikush nuk do që ta dimë; pjesa tjetër është propagandë
Horacio Verbitsky
gënjeshtari duhet të mbajë parasysh që për të qenë i besueshëm, duhen thënë vetëm gënjeshtrat e nevojshme
Italo Svevo
Gëzuar Krishtlindjet dhe Vitin e Ri
Anonymous
gjëja më demokratike e botës është fjalori. E vetmja pasuri që kemi të përbashkët
Bernard Pivot
gjëja më e mirë e së ardhmes është se ajo vjen vetëm me nga një ditë çdo herë
Abraham Lincoln
gjëja më e mirë që natyra i ka dhënë njeriut, është shkurtësia e jetës
Plinius Secundus
gjëja që kemi të përbashkët me njëri-tjetrin është se jemi të gjithë të ndryshëm nga njëri-tjetri
Anónimo
gjërat që dimë më mirë janë ato që nuk i kemi mësuar kurrë
Luc de Clapiers Marquis de Vauvenargues
gjithçka është e rrezikshme. Po të mos ishte kështu nuk do t\'ia vlente të jetoje.
Oscar Wilde
gjithçka mund të durohet në jetë, përveç shumë ditëve lumturie të vazhdueshme
Johann Wolfgang von Goethe
gjithçka që çdokush mund të përfytyrojë, të tjerë do ta kthejnë në realitet
Jules Verne
gjithçka që nuk thuhet, është thënë përgjithnjë
Julio Cortázar
gjithë ç\'ka nuk di, e kam mësuar në shkollë
Ennio Flaiano
gjithe principet morale universale jane fantazi te kota
Donatien Alphonse François de Sade
gjithmonë kam besuar se nëse ekziston një vend në botë ku nuk ekzistojnë racat, ky është pikërisht Italia. Në fakt, paraardhësit tanë kanë pasur shumë mundësi për argëtim
Enzo Biagi
gjuha e mprehtë është i vetmi mjet prerës që mprihet gjithnjë e më shumë duke u përdorur
Washington Irving
gjuha është gjurmë, gjurma më e rëndësishme e kushtit tonë njerëzor
Octavio Paz
gjuha është lëkura e shpirtit
Fernando Lázaro Carreter
gjuha është një art anonim, kolektiv dhe i pandërgjegjshëm, fryt i krijimtarisë së mijëra brezash
Edward Sapir
gjuha është një pjesë e organizmit tonë, jo më pak e komplikuar se ai
Ludwig Wittgenstein
gjuha është shumë më e paqetë se jeta
Manuel Seco
gjuha mund të kihet pa patur para, pushtet politik, prone private ose martesë, por nuk mund të kihen para, pushtet politik, prone private ose martesë pa gjuhën
John Searle
gjuha ndërkombëtare e brezave të ardhshme do te jetë abosolutisht vetëm një gjuhë e planifikuar
Ludoviko Zamenhof
gjuha nuk është gjë tjetër veç reduktimi i mendimit në formën e tij më të thjeshtë
Anonymous
gjuhët, ashtu si fetë, jetojnë me herezitë
Miguel de Unamuno
gjynah që ata që do të dinin të qeverisnin vendin janë të zëne sepse drejtojnë taksi e presin flokë
George Burns
gjynahu më i madh është që kemi lindur
Samuel Beckett
globalizimi eshte nje proces qe mundeson te fuqishmin te shfrytezoje te dobtin
Alejandro Llano
gratë duhet të bëjnë gjithçka dyfish më mirë se burrat për t’u gjykuar të zonja sa gjysma. Për fat të mirë nuk është e vështirë
Charlotte Whitton
gratë janë aq hipokrite sa të gjithë fëmijët të mund të thonë me bindje për të ëmën: ishte shënjtore
Remy de Gourmont
gratë marrin gjithnjë formën e ëndrrës që i përmban
Juan José Arreola
gratë na dashurojnë për të metat tona. Po të kemi mjaft, na falin gjithçka, bile edhe zgjuarsinë tonë
Oscar Wilde
gratë..hiçgjë i tërheq, një kompliment i bën të marrin arratinë
Raymond Quatorze
grua nuk lind, por grua bëhesh
Simone de Beauvoir
gruaja është një dhuratë që ju zgjedh
Georges Brassens
gruaja, sjellja e së cilës tregon se do të bëjë ndonjë skenë nëse i thuhet e vërteta, kërkon që ta gënjejnë
Elizabeth Jenkins
hajdutët e respektojnë pronën, duan vetëm që prona të bëhet e tyre, në mënyrë që të mund ta respektojnë më mirë
Gilbert Keith Chesterton
heretik nuk është ai që digjet në turrën e druve, por ai që e ndez atë
William Shakespeare
herezia është vetëm një sinonim i lirisë së mendimit
Graham Greene
hija humbet nga drita e tepërt..ose nga errësira e tepërt
Moni Ovadia
Hipokrizia është një homazh që vesi i bën virtytit
François de La Rochefoucauld
historia : një rrëfim, pjesa më e madhe e të cilit i rremë, i ngjarjeve shumica pa rëndësi, të shkaktuara nga sovranët, kryesisht hajdutë dhe nga ushtarët, kryesisht idiotë
Ambrose Bierce
historia ideale e dashurisë zhvillohet me postë
George Bernard Shaw
Hollivudi është vendi ku të paguajnë mijëra dollarë për një puthje dhe pesë qindarka për shpirtin
Marilyn Monroe
i adhuroj partitë politike:janë të vetmet vënde që kanë mbetur ku njerëzit nuk flasin për politikë
Oscar Wilde
i çmënduri është njeriu që ka humbur gjithçka përveç arësyes
Gilbert Keith Chesterton
i dashur: formula më e përdorshme për t’ju drejtuar një personi të seksit të kundërt emri i të cilit nuk ju kujtohet për momentin
Oliver Herford
i dua grate por nuk i admiroj
Charlie Chaplin
i fejuari është një njeri i lumtur që është gati për të mos qënë më i tillë
Enrique Jardiel Poncela
i harrojmë lehtë fajet tona kur jemi të vetmit që i njohim
François de La Rochefoucauld
i huaji është brënda nesh. Kur arratisemi ose luftojmë të huajin, luftojmë kundër pavetëdijes sonë
Julia Kristeva
i mençur është ai që jeton çdo ditë sikur çdo ditë e çdo orë mund të vdesë
Francisco de Quevedo y Villegas
i vetmi funksion i parashikimit ekonomik është që të bëjë astrologjinë të duket e respektueshme
John Kenneth Galbraith
i vetmi gëzim në botë është fillimi. Eshtë bukur të jetosh sepse të jetosh do të thotë të fillosh, gjithnjë, në çdo çast
Cesare Pavese
ia kushtoj këtë botim armiqve të mij që më kanë ndihmuar kaq shumë në karrierën time
Camilo José Cela
idealizmi rritet në përpjesëtim të drejtë me largësinë tonë nga problemi
John Galsworthy
idetë janë si pleshtat, hidhen nga njëri tek tjetri, por nuk pickojnë të gjithë
Stanislaw Jerzy Lec
iluzioni i fundit është ai që ke humbur çdo iluzion
Maurice Chapelan
imagjinata na ngushëllon për ç’ka nuk mund të jemi. Humori për atë që jemi
Winston Churchill
imagjinata nuk është gjë tjetër përveçse fryti i kujtesës sonë
Pierre Bonnard
imagjinata shërben për të udhëtuar e kushton më pak
George William Curtis
infedel: ne New Jork quhet ai qe nuk beson ne Krishti; ne Konstantinopull quhet ai qe beson
Ambrose Bierce
injoranca e vërtetë nuk është mungesa e njohjes, por mospranimi i njohjes
Karl Popper
injoranca është burimi më i madh i lumturisë
Giacomo Leopardi
injoranca, më shumë se paragjykimi, është pranë të vërtetës
Denis Diderot
instrumenti punë-lehtësues më i kërkuar sot është ende një burrë me para
Joey Adams
intelektuali është ai shpirti i të cilit sodit vetvehten
Albert Camus
intelektuali është një zotëri që çon për të lidhur librat që nuk ka lexuar
Leo Longanesi
inteligjenca ushtarake është një kontradiktë termash
Groucho Marx
intoleranca më e keqe është ajo që quajnë arësye
Miguel de Unamuno
isha antikomunist kur ishin komunistët
Giovanni Sartori
ishte aq e bukur sa ia kishin ndaluar t\'i afrohej kullës së Pizës
Anónimo
ishte një këshillë shumë e mirë ajo që dëgjova një herë t\'i jepej një të riu: \'bëj gjithnjë atë që ke frikë të bësh\'
Ralph Waldo Emerson
italianët humbin ndeshjet e futbollit si të ishin luftëra dhe humbin luftërat si të ishin ndeshje futbolli
Winston Churchill
italianët janë gjithmonë gati për të nxituar në ndihmë të fituesve
Ennio Flaiano
jam ateist, shyqyr Zotit
Luis Buñuel
jam i rrethuar nga priftërinj që përsërisin pa fund se mbretëria e tyre nuk është në këtë botë, e ndërkohë fusin në dorë gjithçka që të munden
Napoleon Bonaparte
jam me siguri i çmëndur, por edhe po të mos jem as të tjerët nuk duhet të jenë të lirë
George Bernard Shaw
jam optimist mbi të ardhmen e pesimizmit
Jean Rostand
jam pjesë e gjithçkaje që kam hasur në rrugën time
Alfred Tennyson
janë më të shumtë ata që vdesin duke u arratisur se sa ata që vdesin në betejë
Selma Lagerlöf
janë zhvilluar kura për të cilat nuk njihen sëmundjet
Ronald Reagan
jemi ajo ç\'ka bëjmë për të ndryshuar ç\'ka jemi
Eduardo Galeano
jemi ajo ç\'ka bëjmë vazhdimisht
Aristotle
jemi ajo ç\'ka hamë
Ludwig Feuerbach
jemi prej të njëjtës lëndë me të cilën thuren ëndrrat
William Shakespeare
jemi të gjithë amatorë. Jeta është kaq e shkurtër sa nuk lejon nivel më të mirë
Charlie Chaplin
jemi tre herë më të pasur se gjysërit tanë, po a jemi edhe tre herë më të lumtur?
Tony Blair
jeta është çfarë ju ndodh kur jeni të zënë duke bërë plane të tjera
John Lennon
jeta është e mrekullueshme, po të mos ia kesh frikën
Charlie Chaplin
jeta është krahasimi i fjalëve
Alessandro Manzoni
jeta është një fjali e ndërprerë
Victor Hugo
jeta është një shkollë probabilitetesh
Walter Bagehot
jeta është një teatër që nuk lë vend për prova. Prandaj këndo, qaj, kërce, qesh dhe jeto vrullshëm para se të bjerë perdja dhe shfaqja të mbyllet pa duartrokitje
Charlie Chaplin
jeta i merr tepër kohë njerëzve
Stanislaw Jerzy Lec
jeta ka vlere te madhe ne se dikush e urren ate
Heinrich von Kleist
jeta mund të kuptohet vetëm nga mbrapa, por jetohet përpara
Søren Kierkegaard
jeta nuk është më barcaletë për mua; nuk më argëton
Charlie Chaplin
jetohet një herë të vetme, por po të jetosh mirë, një herë mjafton
Joe E. Lewis
jetojmë në një epokë të rrezikshme. Njerëzit kontrollojnë natyrën para se të mësojnë të kontrollojnë veten
Albert Schweitzer
jetojmë të pushtuar nga shtytje të nivelit të ulët, si përpara 50.000 vjetësh
Rita Levi Montalcini
ji altruist: respekto egoizmin e të tjerëve
Stanislaw Jerzy Lec
ji më i mënçur se të tjerët, po munde, por mos ua thuaj
Lord Chesterfield
ji padron i argumentit, fjalët vijnë vetë
Marcus Porcius Cato
jini të sinqertë dhe të qartë me avokatin tuaj ... më pas do të jetë detyra e tij ta bëjë gjithçka të paqartë
Anonymous
jini të sjellshëm me njerëzit gjatë rrugës tuaj lart, sepse do t’i takoni përsëri gjatë rrugës për poshtë
Wilson Mizner
jo rrallë takohen hajdutë që predikojnë kundër vjedhjes
Miguel de Unamuno
jo të gjithë janë të dënuar të jenë inteligjentë
Carlo Emilio Gadda
ju harroni se frutat janë të të gjithëve dhe toka nuk i përket askujt
Jean-Jacques Rousseau
juve jeni zonjusha Smith, vajza e bankierit miliardar Smith? Jo? Më falni, për një çast m\'u duk se isha i dashuruar me ju
Groucho Marx
ka aq shumë ligje sa askush nuk mund të përjashtojë që mund ta varin
Napoleon Bonaparte
ka diçka tragjike në faktin që sapo njeriu shpiku një makinë për ta zëvendësuar në punë, filloi të vuajë nga uria
Oscar Wilde
ka fjalë që duhet të përdoren një herë të vetme
François-René de Chateaubriand
ka gazetarë të ndershëm siç ka politikanë të ndershëm. Kur blihen një herë ama mbeten të blerë
William Moyers
ka gjë më të çmuar për një popull se sa gjuha e paraardhësve të tij?
Johann Gottfried von Herder
ka gjëra që nuk duhen bërë kurrë, as ditën as natën, as në tokë e as në det : si për shembull lufta
Gianni Rodari
ka lule gjthkund për ata që duan t\'i shohin
Henri Matisse
ka një armë më të tmerrshme se shpifja: e vërteta
Charles Maurice de Talleyrand-Périgord
ka një mënyrë për të zbuluar nëe një njeri është i ndershëm : pyeteni! Nëse ju përgjigjet po, është i kalbur
Groucho Marx
ka njerëz aq të varfër sa kanë vetëm para
Anonymous
ka njerëz të cilëve mosha u zbardh flokët, por nuk u prek aspak zemrën, mbeten plotësisht të freskët e të rinj dhe luftojnë gjithnjë me të njëjtën forcë për çdo gjë të bukur e të mirë
Ludoviko Zamenhof
ka porta deti që hapen me fjalë
Rafael Alberti
ka rënie ekonomike kur fqinji yt humb punën, depresion kur e humb ti
Harry S. Truman
ka shumë mënyra për të mbërritur, më e mira është të mos nisesh
Ennio Flaiano
ka vetëm një gjë në botë më të keqe se sa të flasin për ty, dhe kjo është të mos flasin për ty
Oscar Wilde
ka vetëm një koprracllëk dinjitoz : ai i fjalëve
Constancio Vigil
ka vetëm një sukses – të jesh i aftë ta jetosh jetën sipas mënyrës tënde
Christopher Morley
kam bërë gjynahun më të madh që mund të bëhet : nuk kam qenë i lumtur
Jorge Luis Borges
kam kaluar jetën duke konfirmuar rregullin
Sacha Guitry
kam mesuar se jeta nuk ja vlen fare, por dhe asgje nuk eshte me e cmueshme se jeta
André Malraux
kam nevojë që të kihet nevojë për mua
Anónimo
kam nevojë të ndjej për nënën time të njëjtin respekt që ndihet pë një ideal
Anne Frank
kam një kujtesë shumë të mirë për të harruar
Robert Louis Stevenson
kam qenë në një kalendar, por nuk kam qenë kurrë e përpiktë
Marilyn Monroe
kam shije të thjeshta. Kënaqem me maksimumin
Oscar Wilde
kam shkruar një letër kaq të gjatë sepse nuk kisha kohë ta bëja më të shkurtër
Blaise Pascal
karakteristika kryesore e një kryetari shteti është ngadalësia celebrale, gjë jo fort e lehtë për tu arritur
Dean Acheson
kastilianshja është gjuha e lirë e indianëve të Amerikës
Carlos Fuentes
kemi dhjetë minuta kohë për të vënë në jetë një ide përpara se ajo të kthehet në botën e ëndrrave
Richard Buckminster Fuller
kemi globalizuar cirkun e jo bukën
Anónimo
kemi mjaft fe për t\'u urryer, por jo mjaft për t\'u dashur
Jonathan Swift
kënaqësia më e qëndrushme në këtë jetë është kënaqësia e kotë e iluzioneve
Giacomo Leopardi
keqkuptimi është forma më e shpeshtë e komunikimit ndërmjet njerëzve
Peter Benary
kërkojmë vetëm që t\'i jepet një mundësi paqes
John Lennon
këto janë parimet e mija. Po nuk ju pëlqyen, kam të tjerë
Groucho Marx
këtu jeton një njeri i lirë. Askush nuk i shërben
Albert Camus
Këtu prehet gruaja ime.Lërëni të prehet!Tani po pushon..dhe unë gjithashtu.
John Dryden
kinemaja, ashtu si piktura, tregon të padukshmen
Jean-Luc Godard
kjo suspansë është e tmerrshme...shpresoj që të zgjasë
Oscar Wilde
klasat popullore nuk kanë tjetër mision veç dhënies së shembullit të mirë
Oscar Wilde
klonon më shumë gjenetika apo televizioni?
Anónimo
kohëzgjatja e pasionit është proporcionale me rezistencën fillestare të gruas
Honoré de Balzac
kompromisi është arti i ndarjes së një torte në mënyrë që seicili të besojë se ka marrë copën më të madhe
Ludwig Erhard
konferenca është një mbledhje personash të rëndësishme që individualisht nuk mund të bëjnë asgjë, por bashkarisht mund të vendosin që s\'mund të bëhet asgjë
Fred Allen
konsensusi është ajo që personat pohojnë në kor, por që asnjëri nuk beson individualisht
Abba Eban
konsull. Në botën politike amerikane kështu quhet ai që pasi nuk ka arritur të fitojë një post falë votave të zgjedhësve, e ka marrë falë qeverisë, me kusht që të largohet nga vendi
Ambrose Bierce
korrupsioni është si plehërat. Duhen hequr çdo ditë
Ignacio Pichardo Pagaza
krijimi i tanishëm i parave nga hiçi nga ana e sistemit bankar është i njëjtë me krijimin e monedhave nga falsifikuesit. Ndryshimi i vetëm është tek ata që kanë përfitimet
Maurice Allais
krimi i organizuar është vetëm faqja tjetër (e ndyrë) e dollarit
Raymond Chandler
kriminelët e djeshëm janë zotërinjtë e sotëm dhe kriminelët e sotëm janë zotërinjtë e së nesërmes
Carl William Brown
ku ka shumë dritë hija është më e errët
Johann Wolfgang von Goethe
ku shkon Ivan? Po shkoj në Minsk. Gënjen Ivan! Më thua që po shkon në Minsk që unë të mendoj se po shkon në Moskë, por në të vërtetë po shkon në Minsk. Gënjen Ivan!
Jorge Luis Borges
kufijtë e gjuhës time janë kufijtë e botës time
Ludwig Wittgenstein
kujdes : kufoma e Marksit merr ende frymë
Nicanor Parra
kujdesu për mendimet e tua … do të bëhen fjalët e tua. Kujdesu për fjalët e tua…do të bëhen veprimet e tua. Kujdesu për veprimet e tua…do të bëhen zakonet e tua. Kujdesu për zakonet e tua… do të bëhen karakteri yt. Kujdesu për karakterin tënd…do të bëhet fati yt
Frank Outlaw
kujtimet interpretohen si ëndrrat
Leo Longanesi
kujtimi është gjithnjë një vend takimi
Isabel Allende
kujtimi i një gëzimi nuk është më gëzim, kujtimi i një dhimbjeje është akoma dhimbje
Lord Byron
kultura është gjithnjë kështu, shtresa mbi shtresa citimesh, idesh që sjellin lindjen e ideve të tjera, përplasje të gjalla fjalësh që përshkojnë kohën dhe hapsirën
Rosa Montero
kultura është një mjet i përdorur nga profesorët për të krijuar profesorë, të cilët nga ana e tyre do të krijojnë profesorë
Simone Weil
kultura ka perfituar mbi te gjitha nga ato libra ku botuesi ka patur humbje
Thomas Fuller
kulturë nuk do të thotë të lexosh shumë, as të dish shumë; do të thotë të njohësh shumë
Fernando Pessoa
kundërshtimi është forma më fisnike e patriotizmit
Thomas Jefferson
kur diçka tolerohet, bëhet e durueshme e pak kohë më pas, normale
Israel Zangwill
kur dikush thotë se e di ç\'është lumturia, mund të kuptohet se e ka humbur atë
Maurice Maeterlinck
kur erdhën misionarët, afrikanët kishin tokën dhe misionarët kishin Biblën. Ata na mësuan të luteshim me sytë mbyllur. Kur i hapëm, ata kishin tokën dhe ne kishim Biblën
Jomo Kenyatta
kur fle harron vetvehten. Kur zgjohesh e kujton sërish
Jorge Luis Borges
kur gjuha ështe e korruptuar, njerëzit humbasin besimin tek ajo që dëgjojnë e kjo çon tek dhuna
Wystan Hugh Auden
kur hidhesh përpjetë nga gëzimi, ki kujdes se mos të të heqin tokën nën këmbë
Stanislaw Jerzy Lec
kur i jepja për të ngrënë të varfërve, më quanin shenjt. Kur pyesja pse të varfërit nuk kanë të hanë, më quanin komunist
Hélder Câmara
kur isha fare i ri më thoshin se gjithkush mund të bëhet president i Shteteve të Bashkuara. Po filloj të besoj se është e vërtetë
Clarence Darrow
kur isha i ri mbaja mend gjithshka. Njësoj, si të kishte ndodhur si të mos kishte ndodhur
Mark Twain
kur je dakort me shumicën, është çasti që duhet të ndalesh e të reflektosh
Mark Twain
kur kryhet në emër të Zotit ose të atdheut, asnjë krim nuk është aq mizor sa të mos falet nga njerëzit
Tom Robbins
kur ndihmon dikë që ka nevojë, ji i sigurt se do të kujtohet për ty .... herën tjetër kur të ketë nevojë
H.V. Prochnow
kur nevoja është e madhe ka nga ata që janë gati të besojnë gjithçka
Arnold Lobel
kur një mbrëmje të jem i vdekur – askush nuk do të më qajë – nuk do të mbetem nën tokë – jam erë lirie
Ernesto Che Guevara
kur një popull nuk guxon të mbrojë gjuhën e vet, është gati për skllavëri
Remy de Gourmont
kur njeriu nuk ka më ftohtë, uri dhe frikë, është i pakënaqur
Ennio Flaiano
kur sheh mirë në sy dikë je i detyruar të shohësh vetvehten
Tahar Ben Jelloun
kur shkatërroni monumentet, shpëtoni piedestalet. Duhen gjithmonë
Stanislaw Jerzy Lec
kur shtypi është i lirë, dhe çdo njeri mund të lexojë, gjithçka është e sigurt
Thomas Jefferson
kur të arrijë frymëzmi, do të më gjejë duke pikturuar
Pablo Picasso
kur të gjithë mendojnë njëlloj, askush nuk mendon
Walter Lippmann
kur të pëlqen ajo që bën, nuk e konsideron kurrë punë
Confucio
kur të rritem dua të bëhem çunak
Joseph Heller
kur truri formohet në barkun e nënës nuk përmban asnjë ide
Maurice Blanchot
kur urrejmë dikë, urrejmë në figurën e tij diçka që është brënda nesh
Hermann Hesse
kur virtyti ka fjetur, zgjohet me më shumë energji
Friedrich Wilhelm Nietzsche
kur zotet na ndeshkojne, ata thjesht ju pergjigjen lutjeve tona
Oscar Wilde
kurrë më parë nuk ishte parë një hendek kaq i madh mes atyre që punojnë dhe atyre që fitojnë pa punuar
Vandana Shiva
kush dò të lëvizë botën duhet të lëvizë më parë vetvehten
Socrates
kush e di se çfarë do të kishte zbuluar Kolombi nëse Amerika nuk do t’i kishte zënë rrugën
Stanislaw Jerzy Lec
kush është ai që e dashurojnë dhe ndihet i varfër?
Oscar Wilde
kush mendon se rritja eksponenciale mund të vazhdojë pa fund në një botë që ka fund, është ose i çmendur ose ekonomist
Kenneth Boulding
kush mund ta mohojë që mjedisi është i shkatërruar?
Günter Grass
kush nuk ka imagjinatë, nuk ka flatra
Muhammad Ali
kush nuk mundet atë që do, të dojë atë që mundet
José Ortega y Gasset
kushton shumë të jesh i sinqertë kur je i zgjuar. Aq sa të jesh i ndershëm kur je ambicioz
Fernando Pessoa
ky vizatim më kushtoi jo më shumë se pesë minuta, por m\'u deshën gjashtëdhjetë vjet për ta arritur ta bëj
Auguste Renoir
le të pasurohemi me ndryshimet tona reciproke
Paul Valéry
lëre të drejtojë fëmija që ke tek vetvetja
José Saramago
lexoj edhe libra, shumë libra : por prej tyre mësoj më pak se nga jeta. Vetëm një libër më ka mësuar shumë : fjalori. Oh, fjalorin e adhuroj. Por adhuroj edhe rrugën, fjalori më i mrekullueshëm
Ettore Petrolini
lexuesit janë personazhe imagjinare të krijuara nga fantazia e shkrimtarëve
Achille Campanile
librat e këqij sjellin zakone të këqija dhe zakonet e këqija sjellin libra të mirë
René Descartes
librat kanë dinjitetin e tyre : kur jepen hua, nuk kthehen më
Theodor Fontane
librat kanë të njëjtit armiq si njerëzit : zjarrin, lagështinë, kafshët, kohën dhe vetë përmbajtjen e tyre
Paul Valéry
librat respektohen duke i përdorur
Umberto Eco
libri është një nga mundësitë e lumturisë që kemi ne njerëzit
Jorge Luis Borges
libri i vërtetë nuk është ai që lexojmë, por ai që na lexon
Wystan Hugh Auden
libri më i ëndësishëm për një komunist si unë është Bibla
Nichi Vendola
libri që nuk mban dy lexime, nuk meriton as një
José Luis Martín Descalzo
ligjet janë rrjeta merimangash që shqyhen nga mizat e mëdha e ku ngecin mizat e vogla
Honoré de Balzac
ligji bazë i kapitalizmit është ti ose unë, jo ti dhe unë
Karl Liebknecht
ligji, me barazinë e vet të madhërishme, ia ndalon si të pasurve ashtu edhe të varfërve që të flenë poshtë urave
Anatole France
liri do të thotë edhe përgjegjësi. Prandaj shumica e njerëzve ia kanë frikën
George Bernard Shaw
liria e shtypit është ndoshta ajo që ka vuajtur më shumë nga degradimi i ngadaltë i idesë së lirisë
Albert Camus
liria është si poezia: nuk duhet të ketë mbiemra, është liria!
Enzo Biagi
llupësit ia hapin varrin vehtes me dhëmbë
Henri Estienne
lotët janë shkrirja e akullit të zemrës
Hermann Hesse
lufta është e bukur për ata që nuk e njohin
Desiderius Erasmus von Rotterdam
lufta është forma më e përhapur moderne e terrorizmit
Gino Strada
lufta është një mësim i historisë që popujt nuk e kujtojnë kurrë sa ç\'duhet
Benito Mussolini
lufta kunder pushtetit është lufta e kujtesës kundër harrimit
Milan Kundera
luksi shkatërron të pasurit dhe shton mjerimin e të varfërve
Denis Diderot
lum ai që qesh me vehten, nuk i mungon argëtimi
Habib Bourguiba
lum si ai që nuk pret mirënjohje sepse nuk do të mbetet i zhgënjyer
W.C. Bennett
lumturi do të thotë të jesh dakort me vetvehten
Luis Buñuel
lumturia është diçka e mrekullueshme : sa më shumë të japësh aq më shumë të mbetet
Blaise Pascal
lumturia është një shpërblim që i mbërrin kujt nuk e ka kërkuar
Anton Chekhov
lumturia nuk është diçka që ndihet, por diçka që kujtohet
Oscar Levant
madhështia e një kombi dhe progresi i tij moral mund të vlerësohen nga trajtimi që i bën kafshëve
Mohandas Karamchad Gandhi
madhështia nuk qëndron tek marrja e ndereve, por tek meritimi i tyre
Aristotle
mafia është një biznes si gjithë të tjerët, vetëm se ndonjëherë përdor armët
Mario Puzo
mafja është shembulli më i mirë i kapitalizmit që kemi
Marlon Brando
malinkonia është lumturia e të qënurit i trishtuar
Victor Hugo
mallkuar qoftë ushtari që shtin kundër popullit të vet
Simón Bolivar
martesa : një bashkësi që ka një padron, një padrone dhe dy skllevër-gjithsej dy vetë
Ambrose Bierce
martesa është në jetë si një duel mes një beteje
Edmond About
martesa është shkaku kryesor i divorcit
Groucho Marx
martesa është si kërpudhat : merret vesh vonë nëse janë të mira apo të këqija
Woody Allen
martesa nuk është veçse një shkëmbim i humorit të keq gjatë ditës dhe erërave të këqija gjatë natës
Guy de Maupassant
martesa: dy persona që bien dakord të thonë të njëjtën gënjeshtër
Karen Durbin
masat verbohen më lehtë nga një gënjeshtër e madhe se sa nga një e vogël
Adolf Hitler
mashtrohemi lehtë nga ajo që duam
Molière
maturia është një xitelë plakë dhe e pasur e tunduar nga paaftësia
William Blake
mbaji sytë hapur përpara martesës dhe gjysmëmbyllur pas
Benjamin Franklin
mbajti lart flamurin e vet ... që të mos ishte i detyruar ta shihte
Stanislaw Jerzy Lec
mbase etika është një shkencë e zhdukur në të gjithë botën. S\'ka gjë, do të na duhet ta krijojmë edhe një herë
Jorge Luis Borges
mbase kjo botë është ferri i një planeti tjetër
Aldous Huxley
mbi çdo pasuri private rëndon gjithmonë një hipotekë sociale
Giovanni Paolo II
më duket se e gjeta hallkën që mungonte mes kafshëve dhe homo sapiens : jemi ne
Konrad Lorenz
më e keqja është të jesh injorant për injorancën tënde
San Girolamo
më e keqja që mund t’i ndodhë një gjeniu është ta kuptojnë
Ennio Flaiano
më falni që ju quaj zotëri; nuk ju njoh shumë mirë
Groucho Marx
me kujdesin e duhur, trupi mund të zgjasë gjithë jetën
Enrique Clarasó Daudí
më lini të them, edhe po të dukem qesharak, se revolucionari i vërtetë frymëzohet nga ndjenja të mëdhaja dashurie
Ernesto Che Guevara
më mirë një armik i betuar se sa një mik çka
Edward Dahlberg
më mirë të dish gjëra të kota se të mos dish asgjë
Lucius Annaeus Seneca
më mirë të jesh optimist e të gabohesh se sa të jesh pesimist e të kesh të drejtë
Kurt Gödel
më mirë të mos kesh ligje se sa t’i shkelësh ato çdo ditë
Ugo Foscolo
më mirë të përpëlitesh tek dyshimi se sa të pushosh tek gabimi
Alessandro Manzoni
më ndihmoni të kuptoj ç\'ka ju them që t\'jua spjegoj më mirë
Antonio Machado
më parë ji i lirë e pastaj kërko lirinë
Fernando Pessoa
më pas erdhi progresi e shkatërroi gjithçka, më shumë se lufta sepse lufta ka shkatërruar gjëra, ndërsa progresi ka shkatërruar mënyrën tonë të jetesës
Bruno Ugolotti
më pëlqen të flas. Shpesh flas me vehte, vetëm e vetëm që të dëgjoj vetvehten. Ndonjëherë jam aq i mprehtë sa as unë nuk jam në gjëndje të kuptoj se çfarë them
Oscar Wilde
më shumë se dashuri, para, famë, më jepni të vërtetën
Henry David Thoreau
më shumë se në çdo periudhë të historisë, njerëzimi ndodhet në udhëkryq. Një rrugë të çon në dëshpërim dhe pesimizëm absolut. Tjetra, drejt zhdukjes totale. Të lutemi që të kemi zgjuarsinë të zgjedhim drejt
Woody Allen
më thoshin se ca të vdekur ishin të domosdoshëm për të arritur në një botë ku nuk vriten më njerëz
Albert Camus
mediat janë një lodër në duart e të pasurve. E të pasurit i përdorin për t\'u bërë akoma më të pasur
Ryszard Kapuściński
mënçuria e të jetuarit do të thotë eliminimi i gjërave jo të domosdoshme
Lin Yutang
mënçuria nuk qëndron tek shëmbja e idhujve, por tek moskirijimi më i tyre
Umberto Eco
mendimi është gjithnjë një grimcë rëre në ingranazhin e pushtetit
Bruno Arpaia
mendimi prapambetet, përparojnë sendet
Nina Ivanoff
mendjet krijuese janë të njohura për aftësinë e të mbijetuarit edhe në sistemet më të këqija edukuese
Anna Freud
mendoj, pra jam
René Descartes
mënyra e vetme për të mbajtur linjën është : të hash atë që nuk do, të pish atë që nuk të pëlqen dhe të bësh atë që s’do kishe dëshirë të bëje
Mark Twain
mënyra më e mirë për të patur liri të madhe është t\'i japësh shumë liri të tjerëve
Carlo Dossi
meqënëse jeta është kjo që është, ëndërrohet hakmarrja
Paul Gauguin
meqenëse luftërat fillojnë në mendjen e njerëzve, në mendjen e njerëzve duhet të ndërtohet mbrojtja e paqes
UNESCO
merita e madhe e shoqërisë është se na bën të vlerësojmë vetminë
Charles Chincholles
mes dy të këqijave zgjedh gjithmonë atë që nuk e kam provuar
Mae West
mes zhurmës së turmës jemi ti e unë, të lumtur që jemi bashkë, flasim pa thënë asnjë fjalë
Walt Whitman
mik është ai që mund të rrijë në heshtje
Camillo Sbarbaro
miqësia është një tregti pa interes mes të barabartësh; dashuria, një marrëdhënie poshtëruese mes tiranësh dhe skllevërish
Oliver Goldsmith
miqësia është sinqeritet, jo besnikëri pasive
Ferruccio de Bortoli
mirësjellja është gjuha që i shurdhëri dëgjon dhe i verbëri shikon
Mark Twain
mirësjellja është për natyrën njerëzore siç është ngrohtësia për dyllin
Arthur Schopenhauer
mjaft më me drogën në sport; të ndalohen kontrollet!
Anonymous
mjekët. Njerëz me fat. Sukseset e tyre shkëlqejnë në dritën e diellit... e gabimet e tyre varrosen
Michel de Montaigne
mjeti më i madh i dhunës në botën e sotme është qeveria e Shteteve të Bashkkuara të Amerikës
Martin Luther King
mohimi i të drejtave kulturore të pakicave, shkatërron indin moral të një shoqërie aq sa mohimi i të drejtave civile
Joshua A. Fishman
mos bërtisni natën për të kërkuar ndihmë. Mund të zgjoni fqinjët
Stanislaw Jerzy Lec
mos deshiro asgje dhe ju do te beheni njeriu me i pasur ne bote
Miguel de Cervantes
mos e gjyko kurrë një libër nga filmi që është bërë sipas tij
J.W. Eagan
mos e harxhoni kohën kot duke kërkuar pengesat : mund të mos jenë
Franz Kafka
mos e përdorni atë fjalë të huaj ‘ideale’. Kemi një fjalë të mrekullueshme në gjuhën tonë: ‘gënjeshtra’
Henrik Ibsen
mos i besoni shtytjeve të para : gati gjithnjë jannë të drejta
Charles Maurice de Talleyrand-Périgord
mos i ki frike veset tek njerezit sepse i skllaveron ata; ki frike vitytet, sepse prej tyre ata behen mjeshter
Diego de Saavedra Fajardo
mos ji kaq modest, nuk je dhe aq i madh
Golda Meir
mos lexoni siç bëjnë fëmijët, për t\'u argëtuar, ose si ambiciozët, për të mësuar. Lexoni për të jetuar
Gustave Flaubert
mos lini t\'ju imponojnë më parë lirinë e fjalës përpara lirisë së mendimit
Stanislaw Jerzy Lec
mos ndiq rrugën e hapur, çon vetëm atje ku të tjerë kanë shkuar më parë
Alexander Graham Bell
mos përdor kurrë shprehje të huaja, terma shkencore ose fjalë të vështira kur mund të gjesh fjalë të zakonshme me të njëjtin kuptim
George Orwell
mos prit çastin e duhur : krijoje
George Bernard Shaw
mos u mundo të jetosh përgjithmonë. Nuk do t\'ia arrish kurrë
George Bernard Shaw
mund të dështosh në shumë mënyra, ndërsa për t\'ia arritur qëllimit ekziston një mënyrë e vetme
Aristotle
mund të duash një njeri, po të mos e njohësh mirë
Charles Bukowski
mund të gënjehet me gojë : por me shprehjen që kihet në atë çast, thuhet gjithnjë e vërteta
Friedrich Wilhelm Nietzsche
mund të japësh pa dashuruar, por nuk mund të dashurosh pa dhënë
Amy Carmichael
mund të jesh i pabesë, por asnjëherë tradhtar
Gabriel García Márquez
mund të ndalemi kur jemi në ngjitje, kurrë në zbritje
Napoleon Bonaparte
mund të presin të gjitha lulet, por nuk mund të ndalojnë pranverën
Pablo Neruda
mundohu të mos konsiderosh të zgjuar vet
Ugo Ojetti
mungesa e diçkaje që dëshërojmë është një pjesë e domosdoshme e lirisë
Bertrand Russell
mungesa e përditshme ushqimore që prek plot pesëqind milion fëmijë, mund të zgjidhet me aq sa kushton një ditë luftë
Peter Ustinov
muzika sot dirigjohet nga bankierët dhe llogaritarët:, një tendencë që patjetër duhet ta luftojmë
Brian May
m\'u deshën pesëmbëdhjetë vjet për të kuptuar se nuk kisha talent për shkrimtar, por nuk munda ta lë sepse isha bërë tepër i famshëm
Robert Benchley
na kanë mësuar të besojmë se ç’ka është e bukur nuk ka nevojë të jetë e nevojshme dhe ajo që është e nevojshme nuk mund të jetë e bukur. Dua të tregoj se ç’ka është e nevojshme mund të jetë edhe e bukur
Mohandas Karamchad Gandhi
natyra e përgjakshme ndaj kafshëve zbulon një tendence natyrale ndaj mizorisë
Michel de Montaigne
natyra njerëzore është ajo gjë që na shtyn të mallkojmë këmbësorët kur jemi në timon dhe shoferin kur ecim në këmbë
Oren Arnold
natyra urdhërohet vetëm duke iu bindur
Francis Bacon
ndër gjërat më të vyera që kam, janë disa fjalë që nuk i kam thënë
Orson Rega Card
ndër të gjitha plagët e njerëzimit, më e keqja është tirania klerikale
Daniel Defoe
ndërgjegja është si një qen që nuk të pengon të kalosh, por që ne nuk mundemi ta pengojmë të lehë
Nicolas de Chamfort
ndërgjegja nuk na pengon të bëjmë mëkate, por për fat të keq, na heq mundësinë që t\'i shijojmë
Salvador de Madariaga y Rojo
ndërgjegjja është ajo çka të thoshte nëna jote përpara moshës gjashtë-vjeçare
Brock Chisholm
ndërgjegjja është zëri i brëndshëm që na lajmëron kur ndokush mund të na shohë
H.L. Mencken
ndërmjet molekulave ekziston e njëjta largësi si ajo ndërmjet dy yjeve
Carlo Dossi
ndëshkimi ka për synim të përmirësojë ndëshkuesin
Friedrich Wilhelm Nietzsche
ndiqni shembullin e më të mirëve; ata që braktisin gjithçka për të ndërtuar një botë më të mirë
Salvador Allende
ndonjëherë është më bukur të ecësh se sa të mbërrish. Mbërritja nuk ekziston, është vetëm një çast i ecjes
Gino Vermicelli
ndonjëherë në jetë duhet ditur të luftosh jo vetëm pa frikë, por edhe pa shpresë
Sandro Pertini
ndryshimi i madh mes seksit me pagesë dhe seksit falas, është se zakonisht ai me pagesë kushton më pak
Brendan Francis
ndryshimi mes diktaturës dhe demokracisë është se në demokraci më parë voton, pastaj merr urdhëra; në diktaturë nuk humb kohë duke votuar
Charles Bukowski
në arkeologji zbulohen gjëra të panjohura. Në dipllomaci mbulohen gjëra të njohura
Thomas Pickering
në asnjë gjuhë nuk është vështirë të kuptohesh sa në gjuhën tënde
Karl Kraus
në çdo luftë viktima e parë është e vërteta
Hiram Warren Johnson
në çështjet e ndërgjegjes arësyet e shumicës nuk kanë peshë
Mohandas Karamchad Gandhi
në dashuri ka gjithnjë pak çmënduri. Por ka gjithnjë edhe pak arësye në çmënduri
Friedrich Wilhelm Nietzsche
në disa raste, fjalët e këqija janë më të mirat
Anónimo
në fund të fundit fotografia në vetvehte nuk më intereson. Ajo që dua është kapja e një fragmenti sekonde të realitetit
Henri Cartier-Bresson
në fund të fundit, atdheu është gjuha
Camilo José Cela
në fund të fundit, marrëdhëniet me njerëzit i japin vlerë jetës
Wilhelm von Humboldt
ne gjithcka ne mesojme vetem prej atyre qe i duam
Johann Peter Eckermann
në historitë e mija të dashurisë, brejtja e ndërgjegjes më vinte pas, ndërsa tani më paraprin
Ennio Flaiano
në Italia pjesa më e madhe e politikanëve nuk luftojnë për projekte, por për interesa
Indro Montanelli
në jetë ashtu si në tramvaj, kur ulesh, ke arritur në stacionin e fundit
Camillo Sbarbaro
në kampet e përqëndrimit jetonim minutë pas minute dhe duhet të mendonim sa më pak të ishte e mundur, sepse të mendosh do të thotë të konsumosh
Haïm-Vidal Sephiha
në këtë botë ekzistojnë vetëm dy tragjedi. E para është të mos arrish atë që dëshëron, e dyta ta arrish
Oscar Wilde
në kohë lufte, e vërteta është kaq e çmuar sa duhet të ruhet nga një mur gënjeshtrash
Winston Churchill
në Kubë nuk respektohen të drejtat e njeriut, me përjashtim të Guantànamos
Anónimo
në përgjithsi, çdo vend ka gjuhën që meriton
Jorge Luis Borges
në rast pengesash, distanca më e shkurtër mes dy pikash mund të jetë një vijë e lakuar
Bertolt Brecht
ne se do te shkaterosh reputacionin e nje njeriu fole mire per te
André Siegfried
në Shtetet e Bashkuara çdo vit ngrihen më shumë burgje se shkolla e kolegje
Jesús Sepúlveda
në zhurmën e armëve ligjet heshtin
Marcus Tullius Cicero
nëntëdhjetë për qind e politikanëve i prish reputacionin dhjetë përqindëshit tjetër
Henry Alfred Kissinger
nëse do të shijosh virtytin tënd, mëkato ndonjëherë
Ugo Ojetti
nëse duam që të ndryshojnë gjërat, duhet të pushtohen bankat dhe të shkatërrojmë televizionin. Nuk ka zgjidhje revolucionare tjetër të mundshme
Luciano Bianciardi
nëse duam t’i japim fund konflikteve mes etnie, duhet të investojmë më pak në luftëra dhe më shumë në kulturën e paqes
Federico Mayor Zaragoza
nëse dy persona duhen, nuk mund të ketë fund të lumtur
Ernest Hemingway
nëse gjatë ecjes dëshëron të gjesh miqësi, ëmbëlsi dhe poezi, merri me vehte
Georges Duhamel
nëse jepni përshtypjen se keni nevojë për diçka, nuk do të merrni asgjë. Për të bërë para duhet të lini përshtypjen se jeni i pasur
Alexander Dumas
nëse ke vendosur t\'i thuash të vërtetën publikut, mundohu të jesh argëtues, përndryshe do të të mbysin
Billy Wilder
nëse keni një talent, përdoreni në çdo mënyrë të mundshme. Mos e ruani. Mos e jepni me kursim si një koprrac. Harxhojeni dorëlëshuar, si një milioner që kërkon të mbetet trokë
Brendan Behan
nëse një njeri nuk është i gatshëm të luftojë për idetë e veta, o idetë e tij nuk vlejnë gjë, ose nuk nuk vlen gjë ai vetë
Ezra Pound
nëse njerëzit do ta kuptonin më mirë rrezikun që sjell përdorimi i disa fjaleve, në vetrinat e librarive fjalorët do të mbështilleshin me një shirit të kuq ku të shkruhej: \'Shpërthyes…lëvizeni me kujdes\'
André Maurois
nëse padroni nuk mund të bëjë pa skllavnin, cili prej të dyve është njeri i lirë?
Albert Camus
nëse parimet e tua morale të trishtojnë, ji i sigurt që të gabuar
Robert Louis Stevenson
nëse rinia e sotme do ta kundërshtojë qartë edhe mafia e gjithëpushtetshme dhe misterioze do të zhduket si një makth
Paolo Borsellino
nëse vota do të ndryshonte diçka, do ta bënin të paligjshme
Anonymous
nëse Zoti nuk do të kishte bërë femrën, nuk do të kishte bërë as lulet
Victor Hugo
nevoja nuk ka ligj
Oliver Cromwell
nga ata që pijnë duhan duhet të mësojmë tolerancën. Akoma nuk kam njohur asnjë që të ankohet për ata që nuk e pijnë duhanin
Sandro Pertini
nga një njeri i madh ke ç\'të mësosh edhe kur hesht
Lucius Annaeus Seneca
nga numri i të vdekurve prodhuesit e armëve janë ente bamirësie në krahasim me prodhuesit e cigareve
Silvio Garattini
nga sa shqetësime çlirohesh kur vendos të mos jesh diçka, por të jesh dikush
Coco Chanel
nga të gjitha gjërat e sigurta, më i sigurt është dyshimi
Bertolt Brecht
nga të gjitha gjërat që mënçuria na ka dhënë për ta bërë jetën krejt të lumtur, më e madhja në mënyrë absolute është miqësia
Epicurus
ngjarjet e mëdha të botës ndodhin në tru
Oscar Wilde
një aktivitet që prodhon vetëm para është një aktivitet me pak vlerë
Henry Ford
një avokat i pazoti mund ta vonojë një gjyq me muaj apo vite. Një i zoti, shumë më shumë
Evelle Younger
një bandë ndërkombëtare spekulluesish të bursës, pa shpirt e pa zemër, ka krijuar një botë pabarazie, mjerimi dhe tmerri. Eshtë urgjente t’i jepet fund mbretërimit të tyre kriminal
Jean Ziegler
një cinik është ai që, kur ndjen erë lulesh, kërkon përreth për një arkivol
H.L. Mencken
një cinik nuk është thjesht ai që nxjerr mësime të hidhura nga e kaluara, por ai që është paraprakisht i zhgënjyer nga e ardhmja
Sydney J. Harris
një fëmijë në një fermë shikon një aeroplan që fluturon në qiell dhe ëndërron për një vend të largët. Një udhëtar në aeroplan shikon fermën dhe ëndërron për shtëpinë e tij
Carl Burns
nje fjale s\'eshte gje tjeter vecse zhurme, dhe librat nuk jane gje tjeter vecse leter
Paul Claudel
një fjalor është i gjithë universi në rend alfabetik
Anatole France
një gjë e vetme nuk të mashtron : paraqitja
Ugo Bernasconi
një gjuhë absolutisht e llogjikshme dhe pa karakteristika të veta, do të ishte një gjuhë pa jetë dhe tepër e ngatërruar
Ludoviko Zamenhof
një gjuhë është një dialekt me një ushtri dhe një flotë
Joshua A. Fishman
një grua e lirë është absolutisht e kundërta e një gruaje të lehtë
Simone de Beauvoir
një herë lexova një fjalor nga fillimi në fund, mendova se ishte një poemë e mrekullueshme mbi gjithçka
Ophelia
një indiani ari i diellit i del dhe i tepron
Violeta Parra
një juri përbëhet nga dymbëdhjetë persona të zgjedhur për të vendosur se kush ka avokatin më të mirë
Robert Frost
një koncert për të shpëtuar planetin... më kujton Titanikun
Anónimo
një lexues i mirë, një lexues i madh, një lexues aktiv dhe krijues, është një rilexues
Vladimir Nabokov
një mesazh poste elektronike nuk mund të përmbajë vezullimin e një loti
José Saramago
një mit është një fe ku askush nuk beson më
James K. Feibleman
një nga avantazhet e kënaqësisë në krahasim me dhimbjen, është se kënaqësisë mund t\'i thuash mjaft
Ugo Ojetti
një nga detyrat kryesore të mjekut është të edukojë popullin të mos marrë ilaçe
Osler William
një nga gjërat më të vështira në jetë është të kesh në zemër fjalë që nuk mund të thuash
James Earl Jones
një njeri është i pasur në proporcion me sasinë gjërave për të cilat nuk ka nevojë
Henry David Thoreau
një njeri me ideale ka të njëjtën forcë të nëntëdhjetenëntëve që kanë vetëm interesa
John Stuart Mill
një njeri pa ëndrra, pa utopi, pa ideale, do të ishte një kafshë mostruoze, një derr i egër i dipllomuar në matematikë
Fabrizio De André
një njeri që nuk lexon libra të mirë nuk ka asnjë avantazh ndaj atij që nuk di të lexojë
Mark Twain
një njeri, çdo njeri, vlen më shumë se një flamur, çdo flamur
Eduardo Chillida
një pengesë e madhe për lumturinë është të presësh një lumturi shumë të madhe
Bernard le Bovier de Fontenelle
një puthje e ligjshme nuk vlen kurrë sa një puthje e rrëmbyer
Guy de Maupassant
një raport shkruhet jo për të informuar ata që e lexojnë, por për të mbrojtur atë që e shkruan
Dean Acheson
një vend pa kinematografi dokumentarësh është si një familje pa album fotografish
Patricio Guzmán
një veprim bëhet gjithmonë për dy arësye: njëra e ndershme dhe tjetra e vërteta
John Pierpont Morgan
njerëzimi duhet t\'i japë fund luftës, përndryshe lufta do t\'i japë fund njerëzimit
John Fitzgerald Kennedy
njerëzimi është ai që është, problemi nuk është ta ndryshosh, por ta njohësh
Gustave Flaubert
njerëzimi ka vetëm një armë vërtet efikase : qeshjen
Mark Twain
njerëzimi nuk duron dot shumë realitet
Carl Jung
njerëzit bërtasin që të mos dëgjojnë vetvehten
Miguel de Unamuno
njerëzit duhet të njohin rreziqet që dalin kur mundohesh të vrasësh vehten
Ron C. Carman
njerëzit janë bërë mjete të mjeteve të tyre
Henry David Thoreau
njerëzit janë qesharakë vetëm kur duan të shfaqen ose të jenë ata që nuk janë
Giacomo Leopardi
njerëzit lindin të paditur, jo budallenj; ata bëhen budallenj nga edukimi
Bertrand Russell
njerëzit mund të fyejnë më lehtë dikë që duan se sa dikë që druajnë
Niccolò Machiavelli
njerëzit ndryshojnë ndjenjat dhe qëndrimet me të njëjtën shpejtësi që ndyshojnë interesat
Arthur Schopenhauer
njerëzit ngrenë tepër mure dhe asnjëherë ura të mjaftueshme
Isaac Newton
njerëzit nuk janë robër ë fatit, por të opinioneve të tyre
Franklin Delano Roosevelt
njerëzit nuk kanë ide të mëdha, janë idetë e mëdha që takojnë njerëzit
Franco Modigliani
njerëzit nuk vdesin për mungesë të ardhurash. Ata vdesin se nuk kanë mundësi të arrijnë tek burimet
Vandana Shiva
njerëzit simpatizojnë më shumë me trishtimin se sa me lumturinë
Simone de Beauvoir
njerëzit udhëtojnë për t’u habitur nga malet, detet, lumenjtë, yjet; por kalojnë pranë vetvehtes pa u mrekulluar
Sant'Agostino
njerëzit vlerësojnë pak të tjerët, por nuk vlerësojnë shumë as vetvehten
Leon Trotsky
njeriu është fatkeq kur nuk e di që është i lumtur, kjo është e vetmja arësye. Kush do të arrijë ta kuptojë këtë, do të jetë menjëherë i lumtur
Fedor Michailovich Dostoevski
njeriu është gati të japi jetën për një ide, mjfaton të mos e ketë shumë të qartë
Paul Eldridge
njeriu është një kafshë sociale që urren të ngjashmit e vet
Eugène Delacroix
njeriu ështjë kafshë e zbutur sepse për shekuj i ka komanduar kafshët e tjera nëpërmjet mashtrimit, dhunës dhe mizorisë
Charlie Chaplin
njeriu i varfëron gjërat më shumë me fjalë se sa me heshtje
Mohandas Karamchad Gandhi
njeriu kultivon njëmijë trëndafila pa gjetur në to atë që kërkonte; e mund ta gjejë në një trëndafil të vetëm
Antoine de Saint-Exupéry
njeriu më i pasur është ai që i ka kënaqësitë me çmim më të lirë
Henry David Thoreau
njeriu mijëçarit kulturën e Bushit, rinë e Berluskonit dhe mirësinë e Putinit
Anónimo
njeriu nuk di më shumë se kafshët; di më pak. Ato dijnë atë që duhet të dijnë, njeriu jo
Fernando Pessoa
njeriu nuk jeton vetëm me fjalë, megjithëse ndonjëherë është i detyruar t\'i gëlltisë
Adlai Stevenson
njeriu nuk mund të mashtrohet nga vetvehtja
Ralph Waldo Emerson
njeriu prodhon të keqen siç bletët prodhojnë mjaltin
William Golding
njeriu që ka një ide të re është një i çmendur deri sa ajo ide të ketë sukses
Mark Twain
njeriut nuk mund t\'i mësosh asgjë, mund vetëm ta mësosh se si ta zbulojë brënda vehtes
Galileo Galilei
nostalgjia nuk është më si dikur
Simone Signoret
nuk arrijmë të përkthejmë plotësisht në fjalë as mendimet tona
Friedrich Wilhelm Nietzsche
nuk bën miq ai që nuk ka bërë të paktën një armik
Alfred Tennyson
nuk duhet patur besim tek novatorizmat e kota, aq më shumë kur frymëzohen nga llogjika
Winston Churchill
nuk duhet të kemi besim në asnjë punë që ka nevojë për veshje të reja
Henry David Thoreau
nuk e diskutoj që mjekësia mund të jetë e nevojshme për disa njerëz, por them se ia nxin jetën njerëzimit
Jean-Jacques Rousseau
nuk e mohoj që gratë janë budallaçka. Zoti i plotfuqishëm i ka krijuar të ngjashme me burrat
George Eliot
nuk ekzistojnë dy persona që të lexojnë të njëjtin libër
Edmund Wilson
nuk ekzistojnë fakte, por vetëm interpretime
Friedrich Wilhelm Nietzsche
nuk ekzistojnë fe të moderuara; feja ka luftuar gjithnjë arësyen
Patrick Emin
nuk ekzistojnë fëmijë të paligjshëm, por prindër të paligjshëm
Leon R. Yankwich
nuk ekzistojnë ide të parakohshme, ka çaste të përshtatshme që duhet të dish t\'i presësh
Jean Monnet
nuk ekziston ndonjë opinion aq absurd sa të mos e ketë shprehur ndonjë filozof
Marcus Tullius Cicero
nuk është i lumtur ai të cilit fati nuk mund t\'i japë më shumë, por ai të cilit fati nuk mund t\'i heqë asgjë
Francisco de Quevedo y Villegas
nuk është jeta ajo që zgjatet, është pleqëria
Anónimo
nuk është lufta që na detyron të jemi artistë, është arti që na detyron të luftojmë
Albert Camus
nuk është mirë për njeriun t\'i ndodhë gjithnjë ajo që do
Heraclitus
nuk është skandaloze që disa bankierë përfundojnë në burg. Eshtë skandaloze që ka të tjerë që lihen të lirë
Honoré de Balzac
nuk i shikojmë gjërat ashtu si janë, por ashtu si jemi
Anaïs Nin
nuk ia vlen ta jetosh jetën në qoftë se nuk je i dëshëruar për atë që ajo të ofron
Emmanuel Wathelet
nuk jam aq i ri sa të di gjithçka
Oscar Wilde
nuk jam vetëm një pacifist, por një pacifist militant. Jam i gatshëm të luftoj për paqen
Albert Einstein
nuk janë virtytet, por veset që na zbulojnë se kush është njeriu
Umberto Galimberti
nuk jap lëmoshë. Nuk jam aq i varfër sa të jap
Friedrich Wilhelm Nietzsche
nuk ka as barëra të këqinj, as njerëz të këqinj. Ka vetëm kultivues të këqinj
Victor Hugo
nuk ka as fillim, as fund; ekziston vetëm pasioni i pafund për jetën
Federico Fellini
nuk ka asgjë aq absurde ose qesharake që të mos ta ketë thënë ndonjë filozof
Oliver Goldsmith
nuk ka asnjë dyshim se zhvillimi i qëndrueshëm është një nga konceptet më shkatërrues
Nicholas Georgescu-Roegen
nuk ka dashuri më të sinqertë se dashuria për ushqimin
George Bernard Shaw
nuk ka dashuri pa vuajtur ose pa krijuar vuajtje
Henri François-Joseph de Régnier
nuk ka dashuri të çuar kot
Miguel de Cervantes
nuk ka detyrë që nënvleftësojmë më shumë se ajo e të qënurit të lumtur
Robert Louis Stevenson
nuk ka dyshim që gjithësia është e pafund
Epicurus
nuk ka ekzistuar kurrë një luftë e mirë apo një paqe e keqe
Benjamin Franklin
nuk ka gabime që nuk do t\'i kisha bërë edhe unë
Johann Wolfgang von Goethe
nuk ka gënjeshtra më të mëdha se ato përpara zgjedhjeve, gjatë luftës dhe pas gjuetisë
Otto von Bismarck
nuk ka gjë më praktike se një teori e mirë
Kurt Lewin
nuk ka gjë më të lehtë, e vështirë është të duash ata që ke përreth
Eric Hoffer
nuk ka gjë më të vështirë në botë se sinqeriteti, e nuk ka gjë më të lehtë se servilizmi
Fedor Michailovich Dostoevski
nuk ka investim më të mirë për çdo komunitet se sa futja e qumështit tek fëmijët
Winston Churchill
nuk ka lodër më të dobishme dhe më të fisme se fjalori. Si për fëmijët mbi pesë vjeç, me fatt, ashtu edhe për shkrimtarët deri sa mbushin njëqind vjeç
Gabriel García Márquez
nuk ka mallkim më të madh se një ide e përhapur nëpërmjet dhunës
Ezra Pound
nuk ka ndryshim ndërmjet të lexuarit dhe të qënit kurioz
Pascal Quignard
nuk ka nevojë të digjen librat për të shkatërruar një kulturë. Mjafton që njerëzit të mos lexojnë më
Ray Bradbury
nuk ka një rrugë drejt paqes. Paqja është rruga
Mohandas Karamchad Gandhi
nuk ka norma. Të gjithë njerëzit janë përjashtime të një rregulli që nuk ekziston
Fernando Pessoa
nuk ka rëndësi të kesh shumë ide, por të jetosh njërën
Ugo Bernasconi
nuk ka shumë rëndësi se me kë martohemi, pasi mëngjesin tjetër pa dyshim që do të zbulojmë se është dikush tjetër
Samuel Rogers
nuk kam kohë për të patur nxitim
John Wesley
nuk kam menduar kurrë, duke shkruar, që t\'i afrohem popullit. Të them të drejtën nuk kam menduar kurrë t\'i afrohem ndokujt
Jorge Luis Borges
nuk keni frike nga një botë analfabetësh pa kujtesë përveç asaj të kompiuterit ?
Harold Bloom
nuk kujtojmë ditë, kujtojmë çaste
Cesare Pavese
nuk më pëlqen të përzihem në çështjet e mija private
Karl Kraus
nuk mund të bësh kurrë një revolucion për të ndërtuar një demokraci. Duhet të kesh një demokraci për të bërë një revolucion
Gilbert Keith Chesterton
nuk mund të humb kohën duke fituar para
Alexander Agassiz
nuk mund të jemi më të ndjeshëm ndaj kënaqësisë pa qenë edhe ndaj dhimbjes
Alan Watts
nuk mund të jetoj me dikë që nuk mund të jetojë pa mua
Nadine Gordimer
nuk mund të kem asnjë konsideratë për përkthyesit, se po ta kisha do të filloja të shkruaja duke përdorur një gjuhë universale dhe të sheshtë, pa aromë dhe pa shije
Günter Grass
nuk mund të ketë madhështi pa thjeshtësi
Leo Tolstoy
nuk mund të kontrollosh atë që të ndodh, mund të kontrollosh vetëm reagimet e tua ndaj asaj që të ndodh
Brian Tracy
nuk mund të ndryshoj të kaluarën, por mund të ndryshoj kujtimet
Anónimo
nuk mund të themi se qytetërimi nuk përparon, pasi në çdo luftë të vrasin në një mënyrë të re
Will Rogers
nuk mungon liria, mungojnë njerëzit e lirë
Leo Longanesi
nuk ndihem i detyruar të besoj se vetë Zoti që na ka dhënë shqisat, arësyen dhe zgjuarsinë, pretendon që të mos i përdorim
Galileo Galilei
nuk përkthehet ç\'ka është e shkruar, përkthehet ajo që autori ka dashur të thotë. Prandaj kompiuterat nuk arrijnë të përkthejnë
Anónimo
nuk pres kurrë që një ushtar të mendojë
George Bernard Shaw
nuk shitet toka ku ecën një popull
Tashunka Witko
nuk shqetësohem nëse jam i madh apo i vogël, por dua të dij nëse rritem çdo ditë
Eduardo Chillida
nxënësit hanë atë që mesuesit kanë tretur
Karl Kraus
nxitimi për të larë borxhin e një nderi të bërë është një formë mosmirënjohjeje
François de La Rochefoucauld
objektivi i parë i edukatorit është formimi i autodidaktëve
Daniel De Montmollin
oh ti, gjuhë e shenjtë / oh, ti gjuhë që adhuroj / më shumë se gjithë argjendi / më shumë se gjithë ari
Haïm-Vidal Sephiha
opinioni publik është përpjekja për të organizuar injorancën e njerëzve, për t\'i dhënë dinjitet duke përdorur forcën fizike
Oscar Wilde
optimist është ai që beson se gjërat s’mund të shkojnë më keq se ç’janë
Alessandro Morandotti
origjinaliteti është arti i të kopjuarit pa të zbuluar të tjerët
William Ralph Inge
origjinalja është tradhëtimi i përkthimit
Jorge Luis Borges
pa kujtesë njeriu nuk do të dinte asgjë dhe nuk do të dinte të bënte asgjë
Giacomo Leopardi
pa para dhe pa kohë fantazia përfundon në një ëndërr kalimtare që nuk mund të bëhet vepër
Charles Baudelaire
pa Sadamin bota është përmirësuar. Si do të ishte pa Bushin?
Anónimo
pacifistët janë si delet që besojnë se ujku është vegjetarian
Yves Montand
padituria është nëna e lumturisë dhe e ngazëllimit seksual
Giordano Bruno
paga e drejtuesit më të lartë të një korporate të madhe nuk është një çmim tregu për arritjet. Zakonisht është një gjest personal mirënjohje nga individi për vetveten
John Kenneth Galbraith
pak shohin se si jemi, por shumë shohim atë që shtihemi se jemi
Niccolò Machiavelli
paprekshmeria eshte per padenueshmerine aq e nderuar sa dhe nje burre i nderuar
Giacomo Casanova
paqja e vetme e pandërprerë dhe e qëndrueshme midis një burri dhe gruas së tij është, pa dyshim, ndarja
Lord Chesterfield
paqja nuk është dhuratë që Zoti u bën njerëzve, është një dhuratë njerëzit i bëjnë vetvehtes
Elie Wiesel
paqja nuk është mungesa e luftës : është një virtyt, një gjëndje shpirtërore, një predispozicion për të mirë, për besim, për drejtësi
Baruch De Spinoza
paradigma e marrëzisë - paratë e shndërrojnë besnikërinë në tradhti, dashurinë në urrejtje, urrejtjen në dashuri, virtytin në ves, vesin në virtyt, shërbëtorin në padron, padronin në shërbëtor, marrëzinë në zgjuarsi dhe zgjuarsinë në marrëzi
Karl Marx
paraja është shërbëtor i mirë, por padron i keq
Alexander Dumas
parathënia është pjesa më e rëndësishme e librit. E lexojnë bile edhe kritikët
Philip Guedalla
parimi i edukimit është predikimi nëpërmjet shembullit
Anne-Robert-Jacques Turgot
pasi një politikan nuk e beson kurrë atë që thotë, habitet kur të tjerët e besojnë
Charles De Gaulle
pasqyra e vërtetë e arësyetimeve tona është rrjedha e jetës sonë
Michel de Montaigne
pasuria e të varfërve janë fëmijët, ndërsa ajo e të pasurve janë prindët
Massimo Troisi
patat i ngrohin vezët në heshtje. Ndërsa pulat gërthasin si të marra. Cili është rezultati? Që të gjithë njerëzit hanë vezë pule
Henry Ford
patatet e fërguara janë një prej krijimeve më shpirtërore të gjenisë pariziane
Maurice Edmond Sailland dit Curnonsky
patriotizmi është besimi se vendi yt është mbi të gjithë të tjerët sepse ti ke lindur atje
George Bernard Shaw
pë ata që nuk mendojnë është e këshillueshme të rendisin mirë paragjykimet herë pas here
Luther Burbank
pena është gjuha e shpirtit
Miguel de Cervantes
pengesa më e madhe në kuptimin e një vepre arti, është dëshira për ta kuptuar
Bruno Munari
për armiqtë ligji aplikohet, për miqtë interpretohet
Giovanni Giolitti
për çdo gjuhë që zhduket, ikën me të dhe imazhi i njeriut
Octavio Paz
për çdo problem të ngatërruar ekziston një zgjidhje e thjeshtë. Që është e gabuar
H.L. Mencken
për disa komunistë, nëse je antikomunist, të quajnë menjëherë fashist. Kjo është e pakuptueshme; është si të pohosh se po të mos jesh katolik je mormon
Jorge Luis Borges
për fat të keq në moshën tetëdhjetëvjeçare mund të jesh i dashuruar. Në fakt shkruaj pikërisht për ta hequr mendjen nga dashuria
Jorge Luis Borges
për fat të keq sot, në skenën e botës, ne perëndimorët jemi njëkohësisht protagonisët dhe spektatorët e vetëm, e kështu, nëpërmjet televizioneve dhe gazetave tona, dëgjojmë vetëm arësyet tona, provojmë vetëm dhimbjet tona
Tiziano Terzani
për një kandidat është e rrezikshme të thotë gjëra që njerëzit mund t\'i mbajnë mend
Eugene Joseph McCarthy
për pjesën më të madhe të njerëzve eksperienca është si dritat e kiçit të anijes që ndriçojnë vetëm atë që lëmë pas
Samuel Taylor Coleridge
për shumë gra, rruga më e shkurtër drejt përsosmërisë është butësia
François Mauriac
për të qenë anëtar i papërlyer i një tufe, para së gjithash duhet të jesh dele
Albert Einstein
për të toleruar ekzistencën gënjejmë e kryesisht gënjejmë vetvehten
Elena Ferrante
perandoria britanike ka lindur si rrjedhojë e dëshpërimit të brezash të tërë anglezësh që kanë bredhur botën në kërkim të ushqimit për të qënë
Bill Marsano
përdorimi është shkaku i vetëm që i bën fjalët të mira, të vërteta, të ligjshme, fjalë të një gjuhe
Alessandro Manzoni
përgjatë rrugës së mënçurisë, hapi i parë është heshtja; i dyti, dëgjimi; i treti, kujtimi; i katërti, praktikimi, i pesti, mësimi i të tjerëve
Solomon Ibn Gabirol
përgjegjësi i botimeve është ai që ndan drithin nga byku dhe fut në shtyp bykun
Adlai Stevenson
përgjithësisht njerëzit besojnë lehtë tek ajo që dëshërojnë
Caius Iulius Caesar
përgjithsisht them gjithmonë atë që mendoj në të vërtetë. Por sot ky është një gabim i madh sepse rrezikohesh të të keqkuptojnë
Oscar Wilde
periudha më e begatë e pesimizmit është njëzetenjë vjeç pak a shumë, kur bëhet përpjekja e parë për të kthyer ëndrrat në realitet
Heywood Broun
përkthimet (si gratë) janë rrallë besnike, nëse janë disi tërheqëse
Roy Campbell
përkthimi është forma më e thellë e leximit
Gabriel García Márquez
përkthimi i letërsisë është si seksi : më mirë ë flitet më pak e të bëhet më mirë
Andrea Casalegno
përkthyes : ai që i lejon dy personave që flasin gjuhë të ndryshme që të kuptohen. Duke i përsëritur njërës dhe tjetës palë atë që i vjen mirë të kenë thënë
Ambrose Bierce
përkthyesit janë kuajt tërheqës të kulturës
Aleksandr Pushkin
përkthyesit janë si piktorët e portreteve – mund ta zbukurojnë kopjen por gjithmonë duhet t’i ngjajë origjinalit
Elie Fréron
përpara parashikimeve do të hapen bulevarde për njeriun e lirë i cili do t’i përshkojë për të ndërtuar një shoqëri më të mirë
Salvador Allende
përpara së gjithash emocioni! Vetëm më pas kuptimi
Paul Gauguin
përpara se të ndërroni ide, sigurohuni ta keni një
Albert Brie
përprarimi i vendeve në zhvillim është i lidhur me çmilitarizimin
Oscar Arias
personalisht jam gjithnjë i gatshëm të mësoj, megjithëse jo gjithmonë më pëlqen të më japin mësim
Winston Churchill
personat e qytetëruara nuk mund të plotësojnë tërësisht instiktet e tyre seksuale pa dashuri
Bertrand Russell
personat që mashtrohen më lehtë jemi vetë ne
Edward Bulwer-Lytton
përveç disa njerëzve, të gjitha kafshët kanë shpirt
Anónimo
përvoja është krehëri që na jep jeta kur mbetemi pa flokë
Judith Stern
përvoja është një flakë që nuk mund të ndriçojë përveç se duke djegur
Benito Pérez Galdós
pesimizmi ka lidhje me inteligjencën, optimizmi me vullnetin
Antonio Gramsci
Pikaso është piktor, edhe unë; Pikaso është spanjoll, edhe unë; Pikaso është komunist, as unë
Salvador Dalí
piktor është ai që pikturon atë që shet. Artist është ai që shet atë që pikturon
Pablo Picasso
pjesa më e madhe e njerëzve më mirë vdes se sa të mendoje, e shumë bëjnë pikërisht kështu
Bertrand Russell
pjesa më e madhe e njerëzve nuk dò të notojë përpara se të mësojë të notojë
Hermann Hesse
planet e tij ishin, siç i thonë, absolutisht të respektueshme: kjo është t’i vjedhësh pasurinë një zonje nëpërmjet martesës
Henry Fielding
po deshe një tabllo të së ardhmes, imagjino një çizme që shkel një fytyrë njeriu, përgjithmonë
George Orwell
po deshe ta bësh Zotin të qeshë, tregoji projektet e tua
Blaise Pascal
po mësojmë nga një eksperiencë e hidhur se organizmi që shkatërron mjedisin e tij shkatërron vetveten
Gregory Bateson
po të duhej të studioheshin të gjitha ligjet, nuk do të mbetej kohë për t\'i shkelur
Johann Wolfgang von Goethe
po të ishim të zotët të bashkoheshim...sa e bukur dhe e afërt do të ishte e ardhmja
Ernesto Che Guevara
po të jetosh mjaft gjatë do të shohësh se çdo fitore kthehet në një humbje
Simone de Beauvoir
po të keni besim tek vetvetja, krijoni besim edhe tek të tjerët
Johann Wolfgang von Goethe
po të mund të shkruaja bukurinë e syve të tu
William Shakespeare
po the të vërtetën, duhet pastaj të mos kujtosh asgjë
Mark Twain
poetët janë ata që kanë ruajtur sytë e tyre prej fëmije
Alphonse Daudet
poeti e kupton natyrën më mirë se shkencëtari
Novalis
poeti ështi ai princi aristokrat i reve që shpërfill furtunën dhe qesh me harkëtarin: më pas, në mërgimin e tij në tokë, mesh përqeshjeve, nuk arrin të ecë me flatrat e tij prej gjigandi
Charles Baudelaire
poezia është arti i futjes së detit në një gotë
Italo Calvino
poezia është bashkimi i dy fjalëve që nuk mendohet se mund të bashkohen dhe që formojnë diçka si një mister
Federico García Lorca
poezia i shton jetë jetës
Mario Luzi
poezia më duhet për të shprehur atë që nuk mund të thuhet
José Hierro
politika është çështje ekuilibri mes atyre që duan ë hyjnë dhe atyre që nuk duan të dalin
Jacques-Benigne Bossuet
politika është departamenti i spektaklit të industrisë
Frank Zappa
politika është luftë pa gjakderdhje, ndërsa lufta është politikë me gjakderdhje
Mao Zedong
politika nuk drejtohet nga morali, por nuk vete gjekundi dhe pa moral
André Malraux
politika nuk është arti i së mundshmes. Ajo ka si bazë zgjedhjen midis katastrofikes dhe të pakëndshmes
John Kenneth Galbraith
politikanët flasin për partitë e tyre; e partië nuk gabojnë kurrë, nuk kanë gabuar kurrë dhe nuk do të gabojnë kurrë
Walter Dwight
politikani është akrobat : mbahet në ekuilibër duke thënë të kundërtën e asaj që bën
Maurice Barrès
politikani mendon për zgjedhjet e ardhshme, statisti për brezat e ardhshëm
Otto von Bismarck
pra ju besoni se Zoti i mirë është katolik?
Georg Christoph Lichtenberg
prano se ka aq gramakitane sa dhe gramatikane, bile dhe me shume
Desiderius Erasmus von Rotterdam
problemet më të vështira për njeriun fillojnë kur është në gjëndje të bëjë sipas kokës së vet
Thomas Henry Huxley
problemi me të qenit i përpiktë është se atje s’ka asnjë që ta vlerësojë
Franklin P. Jones
prona është kurth: çka mendojmë se e kemi pronë, në të vërtetë na ka pronë
Alphonse Karr
propaganda është ajo degë e artit të gënjeshtrës nëpërmjte së cilës gati mashtrohen miqtë pa mashtruar aspak armiqtë
Frances Cornford
proverbi është një fjali e shkurtër e bazuar në një përvojë të gjatë
Miguel de Cervantes
pse duhet të kujdesem për pasardhësit? Çfarë kanë bërë pasardhësit për mua?
Groucho Marx
pse natyra ka krijuar njeriun? Për të treguar se është aq e madhe sa mund të bëjë gabime ose thjesht nga padituria
Jackson Holbrook
pse të kesh frikë vdekjen? Eshtë aventura më e madhe e jetës
Charles Frohman
pse të përdoren fjalët e mëdha? Kanë aq pak kuptim
Oscar Wilde
pse të përsëritësh gabimet e vjetra, kur ka kaq shumë gabime të reja për të bërë?
Bertrand Russell
pse vriten persona që kanë vrarë? Për të treguar që vrasja është e gabuar?
Norman Mailer
psikiatri është njëri që ju bën gjithë ato pyetje të shtrenjta, po ato që gruaja jua bën falas
Joey Adams
puna është më pak e mërzitshme se argëtimi
Charles Baudelaire
puna është rifuxhio për ata që nuk kanë ç\'të bëjnë
Oscar Wilde
puna jonë e madhe dhe e lavdishme është të jetojmë siç duhet. Mbretërimi, mbledhja e thesareve, ndërtimi, janë të gjitha budallallëqe
Michel de Montaigne
puna largon prej nesh tre të këqija të mëdha : mërzinë, vesin dhe nevojën
Voltaire
puna shkurton ditët dhe zgjat jetën
Denis Diderot
pushtetin e vërtetë e kanë në dorë ata që zotërojnë masmediat
Licio Gelli
puthja është një mënyrë e gjeniale për të evituar që të dashuruarit të thonë tepër budallallëqe
Alessandro Morandotti
që të jesh vetvehtja duhet të jesh dikush
Stanislaw Jerzy Lec
qëllimi është tek mjetet si druri tek fara
Mohandas Karamchad Gandhi
qëllimi i ekzistencës është pajtimi i opinionit ë shkëlqyer që kemi për vetvehten me gjërat e tmerrshme që të tjerët mendojnë për ne
Quentin Crisp
qëllimi justifikon mjetet? Faleminderit, Moggi - Anonim
Anonimo
qëllimi mund të justifikojë mjetet, mjafton të ketë diçka që të justifikojë qëllimin
Leon Trotsky
qëniet njerëzore janë të vetmet kafshë që skuqen. E janë të vetmet që kanë pse të skuqen
Mark Twain
qetësi ta hajë dreqi! Të ngrenë dorën ata që duan të ringjallen e të bëjnë një hap përpara ata që duan të rinohen!
Nicanor Parra
qielli plot yje mbi mua, ligji moral tek mua
Immanuel Kant
quaj njeri atë që është padron i gjuhës së vet
Don Lorenzo Milani
quhen aksidente krimet e kryera me automjete
Eduardo Galeano
quhet borgjezi ajo tërësi individësh të pakënaqur nga ç\'kanë dhe të kënaqur nga ç\'janë
Nicolás Gómez Dávila
qytetërimi përparon duke shtuar numrin e gjërave të rëndësishme që mund të bëjmë pa menduar
Alfred North Whitehead
raca e bardhë është kanceri i historisë së njerëzimit : është raca e bardhë, dhe vetëm ajo, me ideologjitë dhe shpifjet e veta, që çrrënjos qytetërime autonome kudo që lindin, që ka tronditur ekuilibrin e mjedisi të planetit dhe tani kërcënon vetë ekzistencën e jetës
Susan Sontag
realiteti është ajo gjë që, kur dikush nuk e beson më, nuk zhduket
Philip K. Dick
reklama mund të cilësohet si shkenca e ndalimit të inteligjencës për aq kohë sa t’i rrjepë para
Stephen Leacock
respektohen vetëm të drejtat njerëzore të personave juridike
Anónimo
rinia është një sëmundje nga e cila të gjithë shërohemi
Dorothy Fuldheim
robi i luftës është një njeri që mundohet të të vrasë, nuk arrin, dhe pastaj kërkon që mos ta vrasësh
Winston Churchill
rrëfimet janë ëndrrat tona. E ëndrrat tona janë jeta jonë
Tim Burton
rregulli im është vetëm përdorimi i fjalëve që përmirësojnë heshtjen
Eduardo Galeano
rreziku më i madh në jetë është marrja e masave të tepërta
Alfred Adler
rrobat jane mjeshteri e te shprehurit: me fjale te tjera, mekanizem komunikimi
Umberto Eco
ruaj, prerazi, të drejtën për t\'u kundërthënë
Paul Claudel
sa bukur është të ndërgjegjësohesh dalngadalë se nuk kupton asgjë
Maurice Maeterlinck
sa e lehtë është të shkruash vështirë
Eugenio Colorni
sa gjuhë flet aq herë vlen si njeri
Carlo V
sa herë njerëzit bien dakord me mua, gjithmonë ndiej se duhet të jem gabim
Oscar Wilde
sa herë që shoh një të rritur me biçikletë mendoj se për racën njerëzore ka akoma shpresë
H.G. Wells
sa jetë në një jetë, sa njerëz në një njeri
Giovanni Papini
sa keq që nuk është mëkat të pish ujë. Ç’ëndje do të na jepte!
Giacomo Leopardi
sa më pak kemi, aq më shumë japim. Duket absurde, por kjo është kjo logjika e dashurisë
Madre Teresa di Calcutta
sa mirë do ishte të zbulohej e vërteta aq lehtë sa dëshmohet e rremja
Marcus Tullius Cicero
sa zgjat brerja e ndërgjegjes, zgjat faji
Jorge Luis Borges
sado që të ecësh, edhe duke përshkuar çdo rrugë, nuk mund të arrish kufijtë e shpirtit : aq i thellë ëshë logosi yt
Heraclitus
seicili dëgjon vetëm atë që kupton
Johann Wolfgang von Goethe
seicili është siç e ka bërë Zoti, bile ndonjëherë shumë më keq
Miguel de Cervantes
seicili nga ne tërhiqet më shumë nga e kaluara, sepse është e vetmja gjë që njohim dhe duam vërtet
Pier Paolo Pasolini
sekreti më i vështirë për t\'u mbajtur është opinioni që kemi për vetvehten
Marcel Pagnol
servilët i ngjajnë miqve siç ngjan ujku me qenin
George Chapman
shih gjithçka, fshih shumë, korrigjo pak
Gregorio Magno
shkaku kryesor i përhapjes në masë të injorancës është se të gjithë dijnë të lexojnë e të shkruajnë
Peter de Vries
shkalla e qytetërimit të një shoqërie mund të gjykohet duke parë burgjet e saj
Fedor Michailovich Dostoevski
shkenca nuk është perfekte, por kjo nuk do të thotë se ke nevojë për fenë
Anonymous
shkenca nuk më intereson. Nuk mban parasysh ëndrrën, të qeshurën, ndjenjën dhe kontradiktën, gjëra për mua të vyera
Luis Buñuel
shkencë është gjithçka që pranon gjithmonë diskutimin
José Ortega y Gasset
shkrimitari qe nuk hyn ne thellesi mbetet gjithmone ne siperfaqe
Stanislaw Jerzy Lec
shkurtësia është thelbi i mënçurisë
William Shakespeare
shoqëria mund ë ekzistojë vetëm në bazë të gënjeshtarve të sjellshme me kusht që askush të mos thotë tamam atë që mendon
Lin Yutang
shpërblimi i vuajtjeve ë mëdha është se vdes si qen
Cesare Pavese
shpesh femrat e bukura nuk kanë një zgjuarsi në proporcion me bukurinë e tyre
Guy de Maupassant
shpesh nuk ngacmohet kush ka vënë zjarrin, por dënohet ai që jep alarmin
Nicolas de Chamfort
shpirtërat bujarë fyhen më shumë kur lajkatohen se sa kur shahen
Nicolò Tommaseo
shpirti njerëzor është më i fortë dhe më fisnik se kurrë kur heq dorë nga hakmarrja dhe guxon të falë një padrejtësi
E.H. Chapin
shpresa ëshë e mirë për mëngjez, por shumë e keqe për darkë
Francis Bacon
shpresa për t\'u bërë të pasur është njëra prej arësyeve më të shpeshta të varfërisë
Tacitus
Shtetet e Bashkuara janë një vend që nuk e di se ku po shkon, por është i vendosur të arrijë rekordin në shpejtësi
Laurence J. Peter
shtimi i pjekurisë mund të matet ekzaktësisht me pakësimin e vrerit
Friedrich Wilhelm Nietzsche
shumë diskutime të gjata mes teologëve mund të përmblidhen në këtë mënyrë : \'Eshtë kështu. Nuk është kështu. Eshtë kështu. Nuk është kështu\'
Benjamin Franklin
shumë do të donin t’i shmangnin taksat, por vetëm të pasurit ia dalin, kështu që të varfrit e kuptojnë që duhet të paguajnë taksat edhe për ta
Carl William Brown
shumë gjëra do t\'i hidhnim po të mos kishim frikë se do t\'i merrte dikush tjetër
Oscar Wilde
shumë njerëz jetojnë të lumtur pa e ditur
Luc de Clapiers Marquis de Vauvenargues
shumë persona humbasin gëzimet e vogla të jetës në pritje të lumturisë së madhe
Pearl S. Buck
siç ikin baballarët, nuk është një fatkeqësi e rrallë të jesh pa baba; e duke parë rendjen e djemve, po aq rrallë është fatkeqësi të jesh pa fëmijë
Lord Chesterfield
siç nuk jam bërë merak për të lindur, nuk do bëhem merak për të vdekur
Federico García Lorca
sigurisht që janë të mundura marrëdhëniet platonike, por vetëm mes bashkëshortëve
Anonymous
sipas statistikave shëndetsore, çdo katër amerikanë, njëria vuan nga ndonjë problem mendor. Mendo tre miqtë e tu më të afërt. Po qe se ata janë mirë, atëherë ai njëri je ti
Rita Mae Brown
skandali fillon kur policia i jep fund
Karl Kraus
socializmi mund të mbërrijë vetëm me biçikletë
José Antonio Viera Gallo
socialogu është ai që shkon ë ndeshje futbolli për të parë spektatorët
Gesualdo Bufalino
solidariteti nuk është dhënia, por reagimi kundër padrejtësive
Abbé Pierre
specialistët janë persona që përsërisin gjithnjë të njëjtat gabime
Walter Gropius
spontaniteti është fryt i një meditimi të gjatë
Pablo Neruda
strategjitë në dashuri ndiqen vetëm kur nuk je i dashuruar
Cesare Pavese
studimi i sëmundjeve ka ecur aq shumë përpara sa është gati e pamundur të gjesh dikë krejtësisht të shëndetshëm
Aldous Huxley
suksesi është i lehtë për t\'u arritur. Vështirë është ta meritosh
Albert Camus
suksesi është të kesh atë që do. Lumturia është të duash atë që ke
Jackson H. Brown
suksesi më i madh është të bëhesh njeri sa më i mirë të mundesh
Harold Taylor
ta shndërrosh tokën prodhuese bujqësore në një tokë që prodhon ushqim për tu djegur si biokarburant është krim kundër njerëzimit
Jean Ziegler
tani e shoh sekretin për t’i bërë më të mirë njerëzit : rritje në ajër të pastër, ushqim dhe fjetje pranë tokës
Walt Whitman
të besosh tek progresi nuk do të thotë të besosh që progresi është arritur
Franz Kafka
të duash armikun tënd (siç na kërkon Ungjilli) nuk është diçka prej njerëzish të vdekshëm, por prej ëngjëjsh
Jorge Luis Borges
të duash dhe të mos duash të njëjtat gjëra, kjo është në thelb miqësia e vërtetë
Caius Sallustius Crispus
të dyshosh tek vetvehtja është shenja e parë e zgjuarsisë
Ugo Ojetti
të gënjesh është një pjesë e domosdoshme për ta bërë jetën të durueshme
Bergen Evans
të gjitha fjalët kanë qënë dikur neologjizma
Jorge Luis Borges
të gjitha njohuritë tona na ndihmojnë vetëm të vdesim në mënyrë më të dhimbshme se kafshët që nuk dijnë asgjë
Maurice Maeterlinck
të gjitha shkencat e sakta dominohen nga përafërsia
Bertrand Russell
të gjithë ata që kanë arritur rezultate të mëdha kanë qënë ëndërrues të mëdhenj
Orison Swett Marden
të gjithë burrat kanë një grua në mendje, të martuarit kanë edhe një tjetër në shtëpi
Noel Clarasó Serrat
të gjithë do deshën të jetojnë gjatë, por akush nuk do deshte të plakej
Benjamin Franklin
të gjithë duhet t’i bindemi ligjeve, por për t’i kuptuar duhet një avokat
Fabio Fumi
të gjithë jemi shumë injorantë, por jo të gjithë mbi të njëjtat gjëra
Albert Einstein
të gjithë jemi të barabartë përpara ligjit, por jo përpara atyre që duhet ta aplikojnë
Stanislaw Jerzy Lec
të gjithë kemi forcë të mjaftushme për të përballuar hallet e të tjerëve
François de La Rochefoucauld
të gjithë mendtë e botës janë të pafuqishëm ndaj çdo budallalëku që është në modë
Jean de La Fontaine
të gjithë ne kemi një origjinë të përbashkët, jemi të gjithë bij të evolucionit të universit, të evolucionit të yjeve, e pra jemi vërtet vëllezër
Margherita Hack
të gjithë njerëzit recitojnë, me përjashtim të disa aktorëve
Eugène Ionesco
të gjithë personat tërheqës fshehin diçka, zakonisht varësinë e tyre të plotë nga vlerësimi i të tjerëve
Cyril Connolly
të gjithë zotat ishin të pavdekshëm
Stanislaw Jerzy Lec
të habitesh e çuditesh është fillimi i të kuptuarit
José Ortega y Gasset
të jesh grua është tmerrësisht e vështirë sepse do të thotë kryesisht të kesh të bësh me burrat
Joseph Conrad
të jesh i ri dhe të mos jesh revolucionar, është një kontradiktë edhe biologjike
Salvador Allende
të jesh krenar për kulturën tënde është lloji më i keq i injorancës
Jeremy Taylor
të jetosh vetëm është si të shkosh në një festë ku askush nuk ta var
Marilyn Monroe
të këqijat që bëjmë nuk shkaktojnë aq urrejtje dhe keqdashje sa veprimet tonat të mira
François de La Rochefoucauld
të këqinjtë ekzistojnë sepse ekzistojnë të mirët. Eliminoni të mirët e dalngadalë do të zhduken edhe të këqinjtë
Carl William Brown
të kesh gjithka për të qënë i lumtur, nuk është arësye e mjaftueshme për të qënë i lumtur
Normand Jacques
të kesh të drejtë është një arësye më shumë për të mos pasur asnjë sukses
Nicolás Gómez Dávila
të lexosh është si të përkthesh, sepse përvojat e dy personave të ndryshme nuk do të jenë kurrë të njëjta. Një lexues i keq është i ngjashëm me një përkthyes të keq. Për të lexuar siç duhet, kultura është më e parëndësishme se instikti
Wystan Hugh Auden
te lezuarit perben je forme lumturie
Fernando Savater
të marrët hapin shtigjet që më pas ndjekin të zgjuarit
Carlo Dossi
të martohesh me një grua që dashuron dhe që të dashuron do të thotë të vesh bast me të se kush nuk do të dashurojë më i pari tjetrin
Alfred Capus
të mendosh është gjithnjë diçka e tmerrshme
Oskar Panizza
të mendosh është puna më e vështirë që ekziston
Henry Ford
të merresh me politikë është si të jesh trajner futbolli. Duhet të jesh aq dinak sa ta kuptosh lojën dhe aq hajvan sa të mendosh që është e rëndësishme
Eugene Joseph McCarthy
të mësosh të flasësh është të mësosh të përkthesh
Octavio Paz
të metat e të tjerëve i ngjajnë së tepërmi tonave
Leo Longanesi
të mos kesh vese nuk i shton asgjë virtytit
Antonio Machado
të mundohem të tregoj se kam të drejtë, do të thotë të pranoj se mund edhe mos të kem
Pierre Caron de Beaumarchais
të ndezësh një shkrepse shpesh vlen më shumë se të mallkosh errësirën
Eleanor Roosevelt
të njëjtat fjalë, të shqiptuara nga gojë të ndryshme, marrin kuptime të ndryshme, madje të kundërta
Alessandro Morandotti
të pasurit e një libri bëhet surrogati i të lexuarit
Anthony Burgess
të pendohesh e të rifillosh nga fillimi : kjo është jeta
Victor Cherbuliez
të përcaktosh një fjalë është si të kapësh një flutur në fluturim e sipër
Aurélio Buarque de Holanda Ferreira
të rinjtë kanë iluzione për të ardhmen; të moshuarit për të kaluarën
Décoly
te shkruarit e poezise eshte njesoj si kur ben dashuri: kurre nuk e merr vesh ne se te tjeret ndjejne te njejten kenaqesi
Cesare Pavese
të shkruash është gjithmonë fshehja e diçkaje në mënyrë që të zbulohet
Italo Calvino
të shkruash është një mënyrë për të folur pa të ndërprerë
Jules Renard
të shkruash poezi pas Aushvicit është një akt barbar
Theodor W. Adorno
të shpërqëndrohesh do të thotë gati gjithnjë të ndërrosh mënyrën e të mërziturit
Charles Régismanset
të sistemosh një bibliotekë është një mënyrë e heshtur e ushtrimit të artit të kritikës
Jorge Luis Borges
të thuhet e vërteta me keqdashje, duhet konsideruar pandershmëri
Karl Kraus
të ushtrosh lirisht aftësinë mendore, kjo është liria e vërtetë
Aristotle
të varfërit shkojnë në luftë për të luftuar dhe vdekur për kapriçot, pasuritë dhe gjërat jo të domosdoshme të të tjerëve
Plutarch
të vdekurit janë më të shumtë se të gjallët. Numri i tyre shtohet. Të gjallët janë të rrallë
Eugène Ionesco
të vërtetat që kanë rëndësi, parimet kryesore, në fund mbeten gjithnjë dy ose tre. Janë ato që të ka mësuar nëna kur ishe fëmijë
Enzo Biagi
të vështirësosh diçka të lehtë është banale; të bësh të lehtë, tepër të lehtë atë që është e vështirë, kjo është krijimtari.
Charles Mingus
të vetmet përgjigje të dobishme janë ato që ngrenë pyetje të reja
Vittorio Foa
të vetmit që kthehen gjithmonë nga kanë qenë, janë ata që nuk shkojnë asgjëkundi
Antonio Machado
të vetmit sy të bukur janë ata që të shohin me ëmbëlsi
Coco Chanel
të vuajmë pa u ankuar, është ky mësimi i vetëm që duhet të marrim në këtë jetë
Vincent Van Gogh
tek individët çmënduria është gjë e rrallë, por tek grupet, tek partitë, tek popujt, gjatë epokave është e zakonshme
Friedrich Wilhelm Nietzsche
tek një qytet mos shijo shtatë ose shtatëdhjeteshtatë mrekullitë, por përgjigjen që i jep pyetjeve të tua
Italo Calvino
tek qënia njerëzore asgjë nuk është më e thellë se lëkura
Paul Valéry
televizioni është e vetmja lëndë gjumëndjellëse që jepet nga sytë
Vittorio De Sica
televizioni është kultura e parë thjesht demokratike, kultura e parë në dispozicion të të gjithëve dhe e mbajtur nga ajo që njerëzit duan. Gjëja më e tmerrshme është ajo që njerëzit duan
Clive Barnes
televizioni është një shpikje që ju lejon të argëtoheni në dhomën tuaj nga njerëz që kurrë nuk do t’i lejonit të hynin në shtëpinë tuaj
David Frost
televizioni ka forcën e një luani, televizioni nuk ka frikë nga askush, televizioni të vë në gjumë si idiot
Enzo Jannacci
them se një përkthim i mirë supozon se është kuptuar teksti e nga ana tjetër kjo supozon se është jetuar në mënyrë reale, të vërtetë, pa reduktuar kurrë në manipulimin e thjshtë të fjalëve
Douglas Hofstadter
thjeshtësia është forma e madhështisë së vërtetë
Francesco De Sanctis
thuaj ndonjëherë të vërtetën, kështu do të të besojnë kur të gënjesh
Jules Renard
thuhet që me para blihet gjithçka. Jo, nuk është e vërtetë. Mund të bleni ushqimin, por jo oreksin, ilaçet por jo shëndetin, një shtrat të butë por jo gjumin, diturinë por jo mprehtësinë, pamjen por jo të qënit mirë, argëtimin por jo gëzimin, të njohurit por jo miqtë, shërbyesit por jo besnikërinë, flokët e thinjura, por jo reputacionin, ditë të qeta por jo qetësinë. Paraja mund të blejë lëvozhgën e shumë gjërave. Por jo farën. Ajo nuk mund të blihet me para
Arne Garborg
tirani i vetëm në botë që pranoj është ndërgjegjja ime
Mohandas Karamchad Gandhi
toka i përket pronarëve të saj, ndërsa pejsazhi i përket atyre që dijnë ta vlerësojnë
Upton Sinclair
toka ka një lëkurë e kjo lëkurë ka sëmundje. Një prej këtyre sëmundjeve quhet \'njeri\'
Friedrich Wilhelm Nietzsche
tradhëtari është ai që lë partinë e vet për t’u futur në një tjetër; i konvertuari është ai që lë një parti dhe futet në partinë tuaj
Georges Clemenceau
treguesi tragjik i vlerave të qytetërimit tonë është fakti që nuk ekziston asnjë biznes më i madh se lufta
Douglas Mattern
trupi sa më i dobët, aq më shumë urdhëron; sa më i fortë të jetë aq më shumë bindet
Jean-Jacques Rousseau
tundimet, ndryshe nga rastet e mira, vijnë gjithmonë edhe një herë të dytë
Orlando Aloysius Battista
turizmi është udhëtimi larg në kërkim të dëshirës për t\'u kthyer në shtëpi
George Elgozy
t\'i thuash po të gjithëve është si të mos ekzistosh
Tahar Ben Jelloun
t’ju them diçka që ne izraelitët kemi kundër Moisiut. Na bëri të ecim për dyzet vjet në shkretëtirë për të na sjellë në të vetmin vend në Lindjen e Mesme ku nuk ka naftë
Golda Meir
u duhet lënë vendi brezave të rinj:edhe pse po nuk ua le, ata e marrin gjithsesi
Luciano Lama
u ndërrua rendi i unazava, por zinxhiri mbeti zinxhir
Gianni Rodari
uji flet pa pushim, por nuk e përsërit kurrë vetvehten
Octavio Paz
une deshiroj pak, dhe ate pak qe deshiroj e dua pak
San Francesco d'Assisi
une jam gjithmone dakort me te diturit, ne se ata flasin te paret
William Congreve
unë jam unë plus rrethanat e mija
José Ortega y Gasset
unë pikturoj gjërat jo si i shoh, por si i mendoj
Pablo Picasso
utopia është në horizont. I afrohem dy hapa, ajo largohet dy hapa. Bëj dhjetë hapa dhe horizonti largohet dhjetë hapa më larg. Për sa kohë eci, kurrë nuk do ta arrij. Për çfarë shërben utopia? Për këtë: shërben për të ecur
Eduardo Galeano
varfëria e gjuhës të bën të dobët:rrezikon të të bëjë skllav të ideve të të tjerëve
Giorgio Barberi Squarotti
vazhdimisht lindin faktet , dhe shkaktojnë konfuzionin e teorive
Carlo Dossi
vdekja është diçka që nuk duhet të na frikësojë sepse deri kur ne ekzistojmë, vdekja nuk ekziston; dhe kur vjen vdekja, ne nuk jemi më
Epicurus
vdekja është e frikshme, por akoma më e frikshme do të ishte po të dinim se do të jetonim përgjithmonë e nuk do të vdisnim kurrë
Anton Chekhov
vdekja është gjëja më solide që ka shpikur jeta
Emil Cioran
vdekja është një gjëndje përkryerje, e vetmja e mundshme për njeriun
Emil Cioran
vdekja është një jetë e jetuar. Jeta është një vdekje që vjen
Jorge Luis Borges
vdekja jetonte tek unë dhe më braktisi për të jetuar në një trup tjetër
Octavio Paz
vdekja nuk është të mos komunikuarit më, por kur nuk je më i kuptuar
Pier Paolo Pasolini
vdekja paguhet duke jetuar
Giuseppe Ungaretti
veç ai që s\'pret asgjë është vërtet i lirë
Andrew Young
vendet më të mëdha janë sjellë gjithnjë si gangsterë, ndërsa të vegjëlit si prostituta
Stanley Kubrick
vendimi i krishterë për ta vlerësuar botën si të shëmtuar e të keqe e ka bërë botën të shëmtuar dhe të keqe
Friedrich Wilhelm Nietzsche
vërtet që e kemi harruar shpejt kohën kur ishim ne që emigronim
Susanna Agnelli
vesi është një krijesë kaq e tmerrshme, që sa më shumë ta shohësh aq më shumë të pëlqen
Finley Peter Dunne
vetë vdekja gjithmonë ka vrarë shumë më pak se sa njerëzit
José Saramago
vetëm ç\'kam humbur më përket përgjithnjë
Elisa Félix
vetëm fituesit vendosin se cilët kanë qënë krimet e luftës
Garry Wills
vetëm gjërat që nuk paguhen kushtojnë
Camillo Sbarbaro
vetëm guximtarët dijnë të falin. Frikacaku nuk fal kurrë : nuk është në natyrën e tij
Laurence Sterne
vetëm heshtja është e madhe; çdo gjë tjetër është dobësi
Alfred de Vigny
vetëm kush nuk është thelluar në asgjë mund të ketë bindje
Emil Cioran
vetëm kush nuk ka frikë të vdesë në emër të së vërtetës, është i denjë për ta thënë atë
José María Vargas Vila
vetëm në esktremet e shkallës shoqërore njihen mbretërit
Pier Paolo Pasolini
vetem nje qe eshte shume i trishtuar ka te drejte te meshiroje nje tjeter
Ludwig Wittgenstein
vetëm njerëzit e mëdhenj mund të kenë të meta të mëdha
François de La Rochefoucauld
vetëm të kulturuarit duan të mësojnë për vehte, injorantët duan të mësojnë të tjerët
Edouard Le Berquier
vetëm të vdekurit kanë të drejtë të falin dhe të gjallët nuk kanë asnjë të drejtë të harrojnë
Chaim Herzog
vetëm vigjëlenca e opinionit publik garanton të ardhmen e një shoqërie
Noam Chomsky
vetmia është diçka e këndshme, por duhet dikush që të na thotë që vetmia është e këndshme
Honoré de Balzac
vetmia është për shpirtin si ushqimi për trupin
Lucius Annaeus Seneca
virtytet e prindërve janë pajë e madhe
Quintus Horatius Flaccus
vjedhin, masakrojnë e me emër të rremë e quajnë perandori; e në fund atje ku kanë krijuar shkretëtirë i venë emrin paqe
Tacitus
vlera e vërtetë e një njeriu kuptohet nga aftësia e tij për t\'u çliruar nga vetvetja
Albert Einstein
voto për atë që premton më pak; do të jetë ai që do të të zhgënjejë më pak
Bernard Baruch
xhelozia është e lehur qensh që tërheq hajdutët
Karl Kraus
zbulimet nuk ndihmojnë Botën e Tretë, por shtojnë padrejtësinë
Ryszard Kapuściński
zhvillimi është një udhëtim me më shumë të mbytur se sa lundrues
Eduardo Galeano
zhvillimi është si një yll i shuar dritën e të cilit mund ta shohim akoma, megjithëse ka qenë i shuar për një kohë të gjatë dhe përgjithmonë
Gilbert Rist
zhvillimi i qëndrueshëm është si rruga për në ferr, shtruar me synime të mira
Serge Latouche
zinxhirët e martesës janë aq të rëndë sa për t\'i mbajtur duhen dy vetë, ndonjëherë edhe tre
Alexander Dumas
Zoti ashtu si dhe presja mund te ndryshoje cdo gje
Guido Guerrasio
Zoti do të më falë. Eshtë zanati i tij
Heinrich Heine
Zoti nuk mund të ndryshojë të kaluarën, prandaj është i detyruar të durojë ekzistencën e historianëve
Samuel Butler
zviceranët janë fanatikë për pastërtinë, pastrojnë madje edhe paratë
Marcos Vergara Meersohn
“për të mirën tënde”, është një argument i bindshëm që e shtyn njeriun të pranojë rrënimin e tij.
Janet Frame