Logos Multilingual Portal

Select LanguageSeneca,
Lucius Annaeus Seneca ( 4BC -- 65AD)

(known as Seneca the Younger HD (the Younger) DT1a c.)

Roman philosopher, statesman and writer, born in Córdoba, Spain, the son of Seneca (the Elder). Banished to Corsica (41--9) by Claudius, on a charge of adultery, he was recalled by Agrippina, who entrusted him with the education of her son, Nero. Made consul by Nero in 57, his high moral aims gradually incurred the emperor's displeasure, and he withdrew from public life. Drawn into conspiracy, he was condemned, and committed suicide in Rome. The publication of his Tenne Tragedies in 1581 was important in the evolution of Elizabethan drama, which took from them the five-act division, as well as the horrors and the rhetoric.


ajo që mendoni se është maja është vetëm një hap më lart
askush nuk mund të fitojë pa humbur dikush tjetër
do t\'i shoh të gjitha tokat si të ishin të miat dhe timen si të ishte e të gjithëve
era nuk fryn kurrë në drejtimin e duhur për ata që nuk e dinë se ku po shkojnë
më mirë të dish gjëra të kota se të mos dish asgjë
nga një njeri i madh ke ç\'të mësosh edhe kur hesht
nuk do kesh më frikë, kur të mos kesh më shpresë
vetmia është për shpirtin si ushqimi për trupin